Erciş'in belediye gaspçısından su ambargosu

Erciş'in Salihiye Mahallesi geçen yıldan beri su sıkıntısı çekiyor. Bir yıldır suları gelmeyen mahalleye, Erciş belediyesi gaspçısının ambargo uyguladığı ortaya çıktı.

HDP seçmenlerinin çoğunlukta olduğu Salihiye Mahallesi'ne gaspçı atandıktan sonra tüm hizmetler durduruldu. DBP’li Erciş Belediyesi döneminde içme suları gelen, tüm cadde ve sokakları asfalt olan mahalleye, gaspçı tarafından içme suyu bile verilmiyor. Mahalle sakinleri, belediyeye defalarca başvuru yapmasına rağmen, su sorunları çözülmediğini söyledi.

Erciş’in en büyük mahallesi konumunda olan Salihiye Mahallesi'nin bir yıldır içme suyu verilmiyor. 2 yıl önce kayyum atanan Erciş Belediyesi'ne defalarca başvuran mahalle sakinleri, henüz su sıkıntısına bir çözüm bulunmadığını söyledi. Devletin ablukası altında olan mahallede, geçen yıl Hezer Ailesi'nin evi tarandı ve taksi şoförü Zafer Ceyhan katledildi. 

Devletin baskı altına aldığı ve kayyum tarafından suları kesilen mahalle sakinleri sıkıntıları dile getirirken, görüntü ve fotoğraf vermekten çekiniyor. Devlet güçlerinin mahalleye devamlı operasyon yaptığını ve evlerine baskın yaptığını dile getiren mahalle sakinleri, devletin ve kayyumun mahalleyi bu şekilde boşaltma niyetinde olduğunu söyledi.

Mahalle sakinleri, özetle şunları ifade etti: “Sularımız bilinçli şekilde kesildi. Yollarımız çukur ve tozdan geçilmiyor. Sularımız gelmiyor ama kayyumlar her ay su parası kesmesini biliyor. Kayyumun ambargosunun yanında, devletin özel bir uygulaması var. Mahallemiz hemen hemen her gün devletin operasyonu var. İnsanlarımız gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Devlet bizi yıldırmaya çalışıyor ama biz bu baskılara asla boyun eğmeyeceğiz.”