Erciş’te bir eve JÖH ve PÖH'ler baskın düzenledi

Van’ın Erciş ilçesinde JÖH ve PÖH'ler bir eve baskın düzenledi. Evdekiler daha dışarı bile çıkamadan evine için gaz bombaları atıldı.

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çobandüzü (Hespenek) Mahallesi'nde JÖH ve PÖH güçleri, gece saatlerinde ihbar olduğu iddiasıyla evlere baskın düzenledi. Burada Mehmet Polat isimli kişinin evine giren Türk polis ve askerleri, aile mensuplarına evi derhal terk etmeleri tehdidinde bulundu. Ne olduğunu anlamaya çalışan aile sakinleri, daha dışarı bile çıkamadan evine için gaz bombaları atıldı. Yalın ayak ve uyku kıyafetleri ile dışarı çıkan köylüler ise darp edildi.

Köylülerin evde çıkan yangını söndürmesini engelleyen polis ve jandarma, halkı gecenin ayazında saatlerce dışarıda bekletti. Ailenin genç çocuklarının önümüzdeki hafta yapılacak düğünü için hazırlanan çeyiz takımları da yakıldı.

Yaşadıklarını anlatan gecen Mehmet Polat, dışarıda yere yatırıldıklarını, itfaiyeye haber vermelerine dahi izin verilmediğini belirterek, "Tüm evimiz yakıldı, evde arama yapıldı. Madem bu kadar arama yaptılar ve biz de suçluyuz, neden evde bir şey bulamadılar" diye tepki gösterdi.