Eşbaşkan Yusif Kara: Direniş de görüşmeler de devam edecek

BM ve Irak yetkilileriyle görüşen heyet adına halka açıklamalarda bulunan Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusif Kara, Irak devletinin hendek kazmakta ısrarlı olduğunu belirterek, “buna karşı direnişimiz de görüşmelerimiz de devam edecek” dedi.

Şehîd Rûstem Cûdî (Mfxmûr) Mülteci Kampı heyet, Birleşmiş Milletler (BM) ve Irak yetkilileriyle bir araya geldi. Heyet, Maxmur halkının taleplerini yetkililere iletti.

Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Yusif Kara, toplantı ardından, Irak ordusunun kuşatma girişimlerine meydan vermemek için direniş nöbetinde olan kitleye yönelik kısa bir açıklamada bulundu.

‘GÖRÜŞMELER DE DİRENİŞ DE DEVAM EDECEK’

Halkın ve Kurdistanî kamuoyunun iradesi ve direnişiyle kuşatma planlarına izin vermediklerini belirten Kara, “Onları şimdilik uzaklaştırdık ancak planlarında ısrarlılar. ‘Yapacağız’ diyorlar. Bundan sonrası neyi getirecek, ne yapacaklar; şimdilik bir şey diyemeyiz. Amaçları bize karşı hendek kazmaksa direnişimiz, duruşumuzla, görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Ortaya çıkacak sonuçları sizinle paylaşacağız” dedi.

Kara, Maxmur halkının direnişine ilişkin ise “Çok bedel ödemiş, direnişi ve duruşuyla bütün dünya bu kamptan söz ediyor. Bu, Maxmur halkı için büyük bir onurdur, keramettir. Halk bundan ders alacak” diye konuştu.