Gabar'da operasyona çıkan askerler vuruldu: 13 asker öldürüldü

Gerillalar, Gabar'da operasyona çıkan askerlere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde 13 Türk askeri öldürüldü. HPG, eylemleri Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi’nin başlangıcı olduğunu bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 4-6 Mayıs tarihleri arasında Botan’ın Gabar alanına yönelik olarak sömürgeci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatıldığını belirtti. HPG, “Teknik destek ile çok sayıda askerin katıldığı bu operasyon sürecinde gerilla güçlerimiz bir dizi eylem gerçekleştirerek, düşmanın operasyonunu boşa çıkartmıştır” dedi.

Açıklamada eyleme ilişkin şunlar vurgulandı:

ASKERLER YAKIN MESAFEDEN VURULDU

“4 Mayıs günü Gabar’ın Fındıkê alanında düşmanın operasyon birliklerini denetime alan güçlerimiz, saat 16.30 sularında operasyonun bir koluna yönelik olarak bir eylem gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden yapılan etkili vuruşlar sonucunda, 2 düşman askeri öldürülürken, 2 askerin ise yaralandığı tespit edilmiştir.

SIZMA EYLEMİNDE 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

5 Mayıs günü sabah 06.30’da Navser alanına keşif uçakları ve Kobra helikopterlerin desteğinde bir operasyon başlatılmıştır. Aynı gün saat 15.30 sularında Şehit Aras alanında konumlanan düşman güçlerine yönelik olarak güçlerimiz 2 koldan bir sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Fedai tarzda düşmanın içerisine sızan güçlerimiz, etkili bir şekilde düşman güçlerini vurmuş, yaşanan çatışmalar sonucunda 7 düşman askerinin öldürüldüğü tespit edilmiştir. Düşmanın saat 16.30’da 4 defa Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralılarını kaldırdığının gözlemlendiği bu eylem sonucunda düşmanın ölülerinin daha fazla, ayrıca çok sayıda da yaralısının olduğu değerlendirilmektedir.

KESKİN NİŞANCILAR DEVREDE

Operasyonun ilk iki günü ağır darbe alan işgalci TC ordusu, 6 Mayıs günü operasyonun kapsamını daha da genişletmiştir. Bu bağlamda Şehit Osman alanında konumlanan düşmanın bir birliğine yönelik olarak aynı gün akşam saat 16.30 sularında güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Keskin nişan taktiğinin etkin bir şekilde kullanılmasıyla gerçekleştirilen bu eylem sonucunda 4 düşman askerinin öldüğü tespit edilirken, yaralı sayısı ise netleştirilememiştir.

OPERASYON SONUÇSUZ ÇEKİLDİ

Gerçekleştirilen bu eylem ardından düşman güçleri 6 Mayıs akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

GÜÇLERİMİZ KAYIP VERMEDİ

Bir bütün olarak 3 gün süren bu operasyon sürecinde toplam olarak 13 düşman askeri öldürülürken, çok sayıda düşman askeri ise yaralanmıştır. Ancak TC Genelkurmayı ve özel savaş basını, her zaman olduğu gibi gerçekleri çarpıtarak 3 düşman askerinin öldüğü ve 1 arkadaşımızın şehit düştüğü yalanını servis etmektedir. Yaşanan bu operasyon sürecinde güçlerimizin herhangi bir kaybı yaşanmamıştır.

ŞEHİT MEDYA MAWA VE ŞEHİT RIZGAR GEVER İNTİKAM HAMLESİ’NİN BAŞLANGICI

Taktik yaratıcılık ve fedai vuruş tarzıyla kapsamlı bir operasyonun nasıl boşa çıkarılabileceğini gösteren bu eylemsel süreç, aynı zamanda Botan Sahası’nda devam etmekte olan Şehit Delal ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi’nin başarıyla sona erdirilip, Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi’nin başlangıcı niteliğini taşımaktadır. Apocu inanç, fedailik ve kararlılıkla, taktik zenginlik ve yaratıcılığın birleştirilmesi temelinde, yeniden yapılandırılan Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın aşamayacağı hiçbir engel olmadığını belirtiyor, yeni hamlesel süreçte tüm Botan Saha güçlerine üstün başarılar diliyoruz.”

LÊLÎKAN’DA İŞGALCİLERE EYLEM

HPG, “Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager - Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde 7 Nisan günü (dün) gündüz saat 13.00’da, Güney Kürdistan’ın Sîdekan Kasabası’na bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Tepede bulunan mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralılarının sayısı tespit edilememiştir” dedi.

ZAP’A HAVA SALDIRISI

Türk savaş uçaklarının Zap alanını bombaladığını kaydeden HPG, “7 Nisan günü akşam 20.30 - 21.00 saatleri arasında işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’ndan Zap’a bağlı Sîda Köyü etrafına yönelik olarak bombardıman düzenlenmiştir. Yapılan bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmezken, köy halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir” diye belitti.