Gaspçı Gever belediyesine 680 milyon borç bıraktı

Gever Belediyesi’nin gaspçısı arkasında 680 milyon gibi rekor bir borç bıraktı. Açıklama yapan belediye eşbaşkanları, detaylı bilgileri önümüzdeki günlerde paylaşacaklarını ve işin peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Hakkari’nin Gever ilçesinde belediyeye atanan AKP gaspçısı HDP’li belediyeye rekor bir borç bıraktı. 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’li eşbaşkanlar Remziye Yaşar ile İrfan Sarı seçildikten sonra 3 günlük süre içerisinde topladıkları verileri belediye binasında basın açıklamasıyla paylaştı.

Daha detaylı bir açıklamayı önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar, gasp edilen belediyelerin halkın mücadelesi ile alındığını belirterek, "Gaspçı anlayışın bu halkın malını nasıl harcadığı ortaya çıktı. Yüksekova Belediyesinin borç bataklığına nasıl sürüklendiğini bugün sizinle paylaşacağız. Kayyum zihniyetinin bıraktığı tahribatın peşini bırakmayacağız sonuna kadar sorumluların peşinde olacağız. Halkın olan belediyenin nasıl tahrip edildiğini tüm kamunun vicdanına sunacağız” dedi.

Yaşar’ın ardından diğer Eşbaşkan İrfan Sarı konuştu. Sarı, "Gasptan sonra yaşanan durumu aktaracağız. 15 Nisan'da devraldığımız belediyede yaşanan gasp çok büyük. Kanalizasyon, içme suyu diye projelerinin karşılığında alınmış kredilerin tamamının karşılığı 680 milyon TL. İller Bankasından gelen paranın kesilmesi için özel bir madde de konulmuş. Daha detaylı bilgileri sizinle paylaşacağız. Kayyumun bıraktığı borcu afiş halinde birçok yere asacağız. Şimdilik bu açıklamayı sizinle paylaşmak istedik. Hukuki boyutu araştırıp ona göre de adım atacağız” dedi