Gençlik kongresi sona erdi

HDP Gençlik Meclisi "Örgütlen özgürleş, sömürgeciliği parçala" şiarıyla Amed'de gerçekleştirilen 2. Olağan Kongresi halaylarla sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi "Örgütlen özgürleş, sömürgeciliği parçala" şiarıyla Geterler Kongre ve Konferans Salonu'nda yapılan 2. Olağan Kongresi sona erdi. Kongrede Suriye Devrimci Genç ve Genç Kadınlar Birliği ve Ortadoğu Gençlik İnisiyatifinin gönderdiği mesajlar okundu.

'GENÇLERİN DİRENİŞİ TECRİDİ KIRACAK'

Suriye Devrimci Genç ve Genç Kadınlar Birliği'nin gönderdiği mesajda, kongrenin baskıların en yoğun olduğu dönemde yapıldığına dikkat çekildi. Mesajda, " Bu zorlu süreçte kongreyi gerçekleştirmek büyük bir cesaretti. Kongrenin Kürdistan ve Türkiye gençleri açısından yeni bir sürecin başlangıcı olacağını umut ediyoruz. Devrimci gençlerin direniş ve mücadelesi demokratik ulusun inşasında önemli rol oynayacaktır. Yine bu direniş ve mücadelenin Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kıracağına inanıyoruz. HDP Gençlik meclisinin çalışmalarında başarılar diliyoruz" diye belirtildi.

DEMOKRATİK MODERNİTE VURGUSU

Ortadoğu Gençlik İnisiyatifi’nin gönderdiği mesajda şunlar ifade edildi: "HDP Gençlik Meclisi kongresini kutluyoruz. Ortadoğu'da krizin yaşandığı böylesi bir süreçte gençlerin kongresini gerçekleştirmesi önemli bir adımdır. Şüphesiz gençler Demokratik Modernite temelinde örgütleniyor ve yaşanan krizleri bu temelde çözmeyi hedefliyor. Ortadoğu'da yaşanan krizlerin güçlü bir gençlik örgütlenmesi ile aşılacağına inanıyoruz. Burada Halkların Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın rolünün en büyük etken olacağı inancındayız. Bir kez daha tüm gençleri kutluyor ve kongrenin başarıya ulaşacağını umut ediyoruz."

Okunan mesajların ardından Yönetim Kurulu'na, Büşra Kuyun, Narin Dönmez, Ümit Akbıyık, Ramazan Toktaşer, Şevin Sarıbulak, Sevim Akdağ, Sultan Taş, Cengiz Fidan, Nurullah Özgün, Esra Keskin ve Rıdvan Öztürk seçildi. Yönetim Kurulu, kongre ardından gerçekleştireceği toplantı ile Eş Sözcü belirleyecek. 

HDP Gençlik Meclisi Kongresi halaylarla sona erdi.