GÖRÜNTÜLÜ

Gençlik, özel savaş politikalarını kırmakta kararlı

DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi Serhat Yıldırım, AKP-MHP iktidarının Kurdistan gençliği üzerinde uyguladığı özel savaş politikalarını kırmakta kararı olduklarını söyledi.

Gençlik olarak “Kendimizi eğitelim, örgütleyelim, bilinçlenelim ve her zaman alanlarda pratik mücadele içerisinde olalım” dediklerini vurgulayan DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi Serhat Yıldırım, açlık, yoksulluk, uyuşturucu ve fuhuş dayatmasına  karşı büyük bir mücadele içerisinde olduklarının altını çizdi.

AKP-MHP iktidarının Kurdistan gençliği üzerinde uyguladığı özel savaş politikalarını ANF’ye değerlendiren DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi Serhat Yıldırım, “AKP-MHP faşist iktidarı, gençlikte uyuşuk bir beyin oluşturmak istiyor. Kendi oluşturdukları sistematik bir zihniyetle bu politikaları yürütmek istiyor. Gençliği bu şekilde istedikleri gibi yaşatmayı hedefliyor. Bunlar iktidarın özel savaş politikalarıdır. Bizim kültürel, sanat ve Kurdistan gençliğinin oluşturduğu bütün aktivite alanlarını talan edip kapatıyor. Bununla birlikte gençlik üzerinde ciddi psikolojik baskı kuruyorlar" dedi.

BİLİMDEN VE EĞİTİMDEN UZAK TUTMAK

Gençliğin bilim ve eğitimden uzak tutularak iktidar müfredatının dayatıldığını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: “İktidar, kendi eğitim tarzıyla gençliği yönetmek istiyor. Bunlara karşı gençliğin doğru bildiği bir yaşam tarzı ve yönelişi vardır. Biz Kurdistan gençliği olarak eğitim ve örgütlülükte ısrarcıyız. Uzun yıllardır bizim kültürlerimizi ve aktivitelerimizi engelleyecek bütün baskılarla karşı karşıyayız. Buna karşı da bilinçli bir şekilde mücadele ediyoruz. AKP-MHP iktidarı gençliğin aydınlanmasını ve bilinçlenmesini istemiyor. Gençlik üzerinde baskı kurarak yozlaştırıp kimliksizleştirmek istiyor. Bizler mücadelede ısrarcıyız. Toplumu ve gençliği özgürleştirmeden durmayacağız.”

İKTİDAR GENÇLİKTEN KORKUYOR

Fuhuş, uyuşturucu ve ajanlaştırma gibi özel savaş politikaları arasında bağ olduğuna dikkat çeken Yıldırım, şöyle devam etti: “İktidar uyuşuk bir beyinle gençliği yaşamak istiyor. Gençliğin mücadele etmesini, örgütlenmesini ve aydınlanmasını istemiyor. Sistem, Kurdistan gençliğine yönelik ağır savaş politikalarını yürütüyor; açlık, yoksulluk, uyuşturucu ve fuhuşu dayatıyor. DEM Parti gençliği olarak bu politikalara karşı her zaman çalışmalar yürütüyoruz. Gençlik üzerinde gerçekten bir soykırım ve yok etmek politikası var. Sistem gençliğe uyuşturucuyu dayatarak örgütlenmesini istemiyor. AKP-MHP iktidarının gençlikten korktuğunu görüyoruz.”

ÖRGÜTLENME VE PRATİK MÜCADELE

İktidarın gençlik üzerinde yürüttüğü özel savaş politikalarına karşı DEM Parti Gençlik Meclisi olarak mücadele içerisinde olduklarını belirten Yıldırım, şunları ekledi: “Gençlik olarak her zaman şunu söylüyoruz; kendimizi eğitelim, örgütleyelim, bilinçlenelim ve her zaman alanlarda pratik mücadele içerisinde olalım. İktidarın yozlaştırıcı ve asimilasyon politikalarına karşı büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bize dayatılan özel savaş politikalarını kırmakta kararlıyız. Mücadelemizi her sokakta, caddede, mahallede ve her ilçede yürüteceğiz. Sistemim bize dayatmış olduğu bu kirli yaşamı kabul etmiyoruz. Bu kirli yaşama karşı örgütlü mücadeleyi esas alıyoruz. Gençlik Meclisi olarak her gencini mücadeleye ve örgütlü olamaya çağırıyoruz. Biz her yerdeyiz, bize katılın.”