Gerilla Girê Karakolu’nu havadan vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Çelê'ye bağlı Girê Karakolu’na havadan bir eylem gerçekleştirdi. Karakol yerleşkesindeki bina ve mevziler bir çok kez havadan bombalandı.

HPG Basın İRtibat Merkezi, Çelê'de havadan gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı.

HPG açıklamasında, "Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager - Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında, 6 Mayıs günü (dün) saat 16.40 sularında güçlerimiz tarafından Colemêrg’in (Hakkari) Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Girê Karakolu’na yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. Havadan yapılan bu eylem kapsamında karakol yerleşkesi bir çok sefer bombardımana tabii tutulmuş, yerleşkede bulunan kimi bina ve mevziler isabetle vurulmuştur.

Düşman kayıpları hakkında net bilgi elde edilemeyen bu eylem sonrasında, Girê Karakolu’ndan etrafındaki alana yönelik top atışları yapılırken, 16.50 - 17.15 saatleri arasında işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Zap’a bağlı Kurojahro ve Çemço alanlarına yönelik olarak bombardıman yapılmıştır. Yapılan tüm bu bombardımanlarda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kürdistan coğrafyası zarar görmüştür" denildi.