Gerillalar: Bradost alanı sahipsiz değil

Türk devletinin Başurê Kürdistan'a yönelik işgal harekatına karşı sonuna kadar direneceklerini belirten HPG ve YJA-STAR gerillaları Bradost alanının sahipsiz olmadığını vurguladı.

Türk devletinin Başurê Kürdistan bölgesine yönelik işgal harekatına karşı HPG ve YJA-STAR savaşçılarının direnişi yeni tarz ve taktiklerle devam ediyor. Şehit Agiri ve Şehit Piraz devrimci hamlesiyle başlayan sürecin bugüne kadar başarılı eylemler geliştiğini ifade eden YJA Star gerillası Arin, kadın gerillalarının hamlenin büyük oranda sorumluluğunu aldığını ve hamlenin ruhuna denk yaklaştıklarını belirtti.

"Gelişen eylemlerde biz YJA Star güçleri olarak üstümüze düşen öncü rolü hakkıyla yürütmeye çalışıyoruz" diyen Gerilla Arin şunları ifade etti: "YJA Star güçleri olarak da bu süreçte önemli eylemler çıkardık. İşgal gücüne önemli darbeler vuruldu. Tüm arkadaşlarımızın işgalci güce karşı sergiledikleri fedai ruh eylemlerin başarısını artırmıştır. Xakurkê şehitler intikamıyla her arkadaş üzerine düşen rol ve misyonunun farkında ve bu intikam ruhuyla işgalci güçlere vurulan darbeler etkili oluyor."

'TUTUKLARI ALANLARI CEHENNEME ÇEVİRECEĞİZ'

Bradost ve Xakurkê alanının sahipsiz olmadığını işgal güçlerinin son gerilla eylemlerinde farkına vardığını söyleyen gerilla Arin "Büyük bir kararlıkla ve iddiayla düşmanın üzerine gidiyoruz. Özellikle de YJA Star güçleri bu iddia, inanç ve kararlıkla başarıya olan inançla etkili bir şekilde bu eylemlerde yer alması önemlidir.

Önümüzdeki süreçlerde de bu başarı ruhuyla düşmanın üzerine gideceğiz. 2018 yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı ve gerillanın başarı yılı olacaktır. İşgalci güçlere karşı bu şiarla tuttukları alanları onlara cehenneme çevireceğiz.”

'BİR ASKER KALMANA DEK EYLEMLER DEVAM EDECEK'

HPG gerillası Çekdar Amed ise, Medya Savunma Alanları'na ve özelikle de Başurê Kürdistan topraklarına karşı yapılan işgale karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti: Gerillanın yeni tarz ve taktikleriyle düşmanı boşa çıkardığını söyleyen gerilla Çekdar Amed, "Geçen son süreçte gelişen Evdılkovi eyleminde de yer aldım ve başarılı bir eylem oldu. Düşmanın mevzilerine girdik.

Kayıpsız bir şekilde etkili vurduk ve başarılı bir eylem oldu. Eylemde silah ve düşmana ait telsiz cihazını mevzilerden kaldırdık. Eylemlerimiz önümdeki süreçlerde daha etkili bir şekilde devam edecektir. Bir tek düşman askeri kalmayana dek bu tarz eylemlerimiz devam edecektir. Bu süreçte üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğimize tüm halkımız inanmalıdır" diye konuştu.