Gerilla operasyona çıkan işgalcileri vurdu: 5 asker öldü

HPG/YJA Star gerillaları Cudi ve Kela Memê alanlarında operasyona çıkan işgalci Türk ordusuna yönelik eylemlerde tespit edilen 5 askeri öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

KELA MEMÊ’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“26 Nisan günü Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê alanına yönelik işgalci TC ordusu tarafından bir operasyon başlatılmıştır. Sabah saat 06.00 sularında teknik destek ile Hêzil Vadisi, Mêhrê Köyü ve Dıryan alanlarına indirme yapılan operasyonun bir kolu güçlerimiz tarafından denetime alınmıştır. 28 Nisan günü gündüz saat 15.00 sularında güçlerimiz, bu operasyon birliğini yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Yapılan bu eylem sonucunda 4 düşman askeri öldürülürken, 1 askerin ise yaralandığı tespit edilmiştir. Şehit Ayten Becet İntikam Timi tarafından gerçekleştirilen bu eylem sonucunda ağır darbe alan işgalci güçler 30 Nisan günü alandan geri çekilme yaparken, güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

CUDİ’DE BAŞLAYAN OPERASYON SONUÇSUZ ÇEKİLDİ

29 Nisan günü işgalci TC ordusu tarafından Şırnak’ın Cudi alanına bağlı Gundikremo, Sefine, Milê Bernê, Deriyê Bêserê, Çelê Jehrê, Şkerê Kera ve Kursê Keça alanlarına yönelik olarak kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Başlatılan bu operasyon 30 Nisan günü akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

3 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

30 Nisan günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu tarafından Şırnak’ın Cudi alanına bağlı Girê Hirmo, Navser, Deriyê Xendek, Tepê Ortê, Teyrê Baz, Şehit Yıldız, Kela Bêzar ve Koşimyan alanlarına yönelik olarak kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Kobra tipi helikopterlerin ve savaş uçaklarının yoğun bir şekilde alanı bombaladığı bu operasyon sürecinde, 1 Mayıs günü saat 13.30 sularında güçlerimiz tarafından düşmanın bir operasyon koluna yönelik olarak bir eylem yapılmış, yapılan bu eylem sonucunda 1 asker öldürülmüştür. Aynı gün sat 15.00 sularında işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini kaldırarak geri çekilirken, 30 Nisan günü yapılan bombardımanlar sonucunda Roza, Ekin ve Jinda yoldaşlarımız şahadete ulaşmıştır.

Şehit düşen yoldaşlarımızın anılarını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz. Arkadaşlarımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyuna duyurulacaktır.

UÇAKLAR ZAP’I BOMBALADI

3 Mayıs günü sabah saat 06.55-09.05 saatleri arasında işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’ndan Zap’a bağlı Gundê Filla alanına dönük olarak hava saldırısı yapılmıştır. Yapılan saldırılar sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kürdistan coğrafyası zarar görmüştür.”