Gerilladan 41. yılı selamlama eylemi: 15 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları PKK’nin 41. yılını selamlamak amacıyla Serhat’ta bir eylem gerçekleştirdi. Kirpi tipi zırhlı araç tümden imha edilirken, tespit edilen 15 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG  açıklamasında, “Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 26 Kasım günü saat 02.00’da Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Axurî Karakolu’ndan ilçe merkezi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusuna ait Kirpi tipi zırhlı bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden yoğun ateş altına alınan zırhlı aracın üzerine kadar giden güçlerimiz, aracı da yakarak tümden imha etmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tespit edilen 15 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından alana müdahale etmek isteyen çevre karakollar da güçlerimizce etkili bir şekilde vurulmuştur. İşgalci TC ordusu sabah saat 07.00’a kadar araç enkazı ve asker cenazelerini alandan uzaklaştıramamıştır. Gerçekleştirilen bu eylem PKK’nin 41’inci yılını selamlamak amacıyla yapılmıştır” denildi.

UÇAKLAR ÇEMÇO VE METİNA’YI BOMBALADI

HPG, Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“26 Kasım günü saat 21.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Çemço alanını bombalamıştır.

27 Kasım günü saat 00.30 sularında ise savaş uçakları yine Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’ni bombalamıştır. Düzenlenen her iki saldırıda da herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.”