Gerillalar Çelê, Şemzînan ve Sidekan'da vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Çelê, Şemzînan ve Sidekan'da Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimizin işgalcilere yönelik eylemleri devam etmektedir. Bu kapsamda;

ÇELÊ

7 Mayıs günü saat 11.30’da güçlerimiz, Colemêrg’in (Hakkari) Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’ndeki işgalci TC askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Askerlerin konumlandığı mevzilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

ŞEMZÎNAN

8 Mayıs günü saat 13.30’da güçlerimiz, Colemêrg’in Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Bezelê Karakolu’nun güvenlik tepesi olan Sivri Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından saat 15.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Tepê Sor alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

SİDEKAN

Aynı gün saat 15.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlikan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından saat 16.30’da işgalcilere ait savaş uçakları Şehit Şervan ve Lêlikan Tepesi yamaçlarını rastgele bir şekilde bombalamıştır. Bu bombardımanlarda güçlerimizin herhangi bir kaybı olmamıştır.

GERİLLA ALANLARINA BOMBARDIMAN

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu çerçevede;

Savaş uçakları, 8 Mayıs günü saat 03.00’da Heftanin bölgesine bağlı Şehit Delila alanını, saat 16.30 ile 17.30 arasında ise Gare bölgesine bağlı Bergare alanını bombalamıştır.

9 Mayıs günü savaş uçakları yine Gare bölgesine bağlı Bergare alanını saat 09.30 ile 10.30  arasında, Avaşin bölgesine bağlı Mam Reşo alanını saat 16.30, Şehit Diren alanını saat 18.00, Zap bölgesine bağlı Karker alanını ise saat 03.30 ve 15.30’da bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlar sonucunda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”