Gerillalar: Düşmana hep cevabımız vardır

PKK’nin 41. yılına büyük iddialarla hazırlanan gerillalar, “Her zaman düşmana bir cevabımız vardır. ‘Ya başarı ya başarı’dan başka bir alternatif yoktur” diyor.

HPG ve YJA STAR gerillaları, PKK’nin 40 yıllık kazanımlarına dikkat çekerek, 41. yılın zafer yılı olması için üstlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

HPG ve YJA STAR gerillaları, ANF’ye konuştu. PKK’nin kuruluşunu, şehitlere, başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm halklara ve İmralı’da ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a kutlayan gerillalar, mücadele kararlılıklarını bir kez daha ifade etti.

YA BAŞARI YA BAŞARI!

Hêvidar Şirvan: 40 yıldır mücadele yürütülüyor. Tüm dünyanın gözü bizim üzerimizdedir. Egemen güçler, her zaman PKK’nin bitmesini bekliyor. Ancak tüm zor zamanlarda yollar PKK için aydınlanıyor. Hareket olarak mesafeyi kapatan büyük çıkışlar yapılıyor. Bizim her zaman düşmana bir cevabımız vardır. Biz varız. Düşmanın yok etme amacına karşı yüz katı daha kararlıyız. Bizim için ‘Ya başarı ya başarı’dan başka bir alternatif yoktur.

ÖZGÜR YAŞAMI ESAS ALAN KÖKLÜ RUH

Çekdar Artêş: PKK deyince ruh, irade, heyecan, umut, yaşam, özgürlük ve Kürt halkının mücadelesi aklımıza geliyor. 40 yıldır Türk devleti, çok kirli yöntemlerle Kürt halkına, Özgürlük Hareketi’ne ve gerillaya saldırıyor. Psikolojik ve özel savaş konseptleri ile 1978’den beri sürdürüyor. PKK de her gün ve her yıl elde ettiği başarılarla 41. yılına giriyor. Başaramıyor, çünkü PKK, özgür yaşamı esas alan köklü bir ruhtur.

PKK BİTMİYOR, SÜREKLİ BÜYÜYOR

Hûseyin Taxikê: Mücadele ve direniş göz önündedir. Düşman her yıl ‘PKK’yi bitireceğiz’ diyor. PKK ise sürekli büyüyor. Gerillanın gerçekleştirdiği eylemler, Kürt halkının sergilediği direniş açıktır. Düşman sürekli bunları dile getirebilir fakat bizim için hiçbir önemi yoktur. Ne olursa olsun 41. yıl bizim için zafer yılı olacak. Düşman zaten özgür dağlarda yenilmiştir. Gücü de yok. Tank, top ve uçakları dışında hiçbir şeyi kalmamıştır. Mücadelemiz sonuna kadar da devam edecek.

DÜŞMAN ÇÖKÜŞÜ YAŞIYOR

Xalis Amed: 27 Kasım, tarih sayfalarında yerini aldığı zaman kendisiyle büyük değişiklikler de getirdi. Grup döneminde Haki Karer arkadaşın şehadetinden sonra Önderliğimiz partileşme kararını aldı. Bu karar, Kürdistan ve Ortadoğu’da var olan durumu yerle bir etti. 27 Kasım ile bir halk tekrardan ayağa kalktı. Önderliğimizin ve şehitlerin emeğiyle gelişti. Düşmanın Kürdistan’daki askeri, siyasi ve toplumsal anlamdaki çöküşü gözler önündedir. O yüzden Ortadoğu’daki krizler çözülmüyor fakat PKK’nin 41. yılı tüm Kürt halkının, Ortadoğu ve ezilen halkların zafer yılı olacak. HPG gerillası, PKK ve Önderliğin militanı olarak PKK’nin 41. yılında Önderliğin özgürlüğünü hedefliyoruz.

MİLİTANLARI OLMAK ŞANSTIR

Nûda Sason: PKK, her anlamda tarihin sayfalarına mührünü vurmuştur. PKK şahsında direnen halk ruhu, yeniden dirildi ve zirveye ulaştı. 40 yılımızı doldurup 41. yılımızı kutlamamız, şehitlerimizin sayesindedir. Bizim için ne büyük bir şanstır ki, bu Hareketin militanlarıyız.