Gerillalar: Tüm saldırıları boşa çıkaracağız

Büyük bir inanç, kararlılık, bağlılık ve tarihsel birikime sahip olduklarını söyleyen gerillalar, “Faşist AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin tüm saldırılarını boşa çıkaracağız” diyor.

Şemzînan’daki HPG ve YJA Star gerillaları, PKK’nin 40 yıldır ortaya koyduğu mücadeleyle Ortadoğu’daki halk ve inanç topluluklarının umudu haline geldiğini söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları, ANF’ye konuştu. HPG gerillası Sipan Ararat, PKK’nin Kürdistan ve Ortadoğu’da belirleyici bir aktör haline geldiğini belirterek, ortaya koyduğu her şeyin halka, devrime ve sosyalist hareketlere mal olduğunu söyledi. HPG gerillası Ararat, PKK’nin 40 yıldır ortaya koyduğu özgürlük, demokrasi ve demokratik toplumcu mücadelesi ile Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da yaşayan Türk, Arap, Fars, Ermeni, Süryani, Türkmen ve diğer halk ve inanç topluluklarının umudu haline geldiğini kaydetti.

SÖMÜRGECİLİĞE BAŞKALDIRI RUHUDUR

HPG gerillası Ararat, PKK’yi şöyle anlattı: “İşgalci, sömürgecilere karşı başkaldırıdır. PKK ruhtur. Halkların özgürlük sembolüdür. Her 27 Kasım, PKK’ye yeni rol ve misyon yüklüyor. 40 yıllık mücadele de direniş ruhuyla yüzlerce, binlerce şehit verildi. PKK ideolojisi, felsefesi, çizgisi için kendilerini feda ettiler. Şehitlerimiz destansı kahramanlıklar ortaya koydu. PKK tüm bunların toplamıdır. Dolayısıyla PKK’nin kuruluşunu kutluyor olmak; şehitlere, kahramanlara, fedailere bağlılığın ifadesidir. Bu değerleri sahiplenmektir. Bu nedenle PKK’nin kuruluşu bir bayram olarak kutlanıyor, kutlanmalı.”

40 YILDIR DURMADI, DURMAYACAK DA

YJA Star gerillası Ülkem Nusaybin ise gerillaların özgürlük yürüyüşü temelinde tüm çalışmalarına bir an dahi aksatmadan devam ettiğini söyledi. Nusaybin, “Gerilla aslında bu tutumu ile düşmana cevap da veriyor. Gerilla düşmana diyor ki senin savaş uçağın da keşif uçakların da yaşamımızı, PKK’nin 40. yılını kutlamamızı durduramaz. PKK, 40 yıldır durmadı, durmayacak da” dedi.

VAROLMANIN DİRENİŞ ÇİZGİSİDİR

HPG gerillası Dijwar Siirt, PKK’nin kuruluşu ile Kürdistan’da ayaklar altına alınan insanlığın yeniden dirildiğini ifade ederek, 27 Kasım 1978’de kuruluşunu ilan eden PKK’nin köleliğe, karanlığa, sindirilmişliğe karşı mücadelenin adı olduğunu söyledi. PKK’nin üstlendiği rol ve misyon açısından Kürt halkının yeniden var olmasının direniş çizgisi haline geldiğini kaydeden HPG gerillası Dijwar Siirt, şöyle devam etti: “PKK kuruluşuyla sömürgeciliğin zihniyetine, soykırım politikalarına ve askeri zoruna karşı bir başkaldırı oldu. PKK’nin kuruluşu; sömürgecilikle hesaplaşma, kendi tarihiyle buluşma, varlığını savunma ve özgürleşme iradesini ortaya koyan çok tarihi bir atılımdır. Öz irade ve öz güce dayalı olarak gerçekleştirilen bu tarihi özgürlük eylemi, Kürdistan halkının tarihinde Diriliş Bayramı olarak yer edinmiştir.”

40. kuruluş yıl dönümünü zafer ve özgürlük kararlılığı ile karşıladıklarını belirten HPG gerillası Dijwar Siirt, PKK’nin Kürt halkı şahsında tüm ezilenler için özgür ve eşit yaşamın garantisi olmaya devam ettiğini kaydetti.

BÖLGESEL GERİCİLİĞE KARŞI

Bir diğer HPG gerillası Egit Rojhilat ise PKK’nin, inkar ve imhayı tek politika bilen faşist, sömürgeci, soykırımcı ve işgalci devletler karşısında Kürt varlığını haykıran bir toplumsal çıkış olduğunu söyleyerek, aynı zamanda Ortadoğu bölge gericiliğine karşı yeni devrimsel bir çıkışın da başlangıcı olduğunu dile getirdi. PKK’nin köleliğe karşı bir başkaldırı ruhu geliştirdiğini belirten HPG gerillası Rojhilat, 27 Kasım’ın böyle ele alınmasının daha doğru olacağını savundu. HPG gerillası Rojhilat, PKK’nin ortaya çıkışıyla birlikte yeni bir düşünce sistemini, yaşamı, mücadele tarzını; var olma, başarma iradesini ve ruhunu ortaya koyduğunun altını çizdi.

Büyük bir inanç, kararlılık, bağlılık ve tarihsel birikime sahip olduklarını söyleyen gerilla Rojhilat, “Faşist AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin çağın tüm teknik araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırıları şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha büyük bir ustalık ve daha yüksek bir performansla boşa çıkaracağız” dedi.