Gerillalardan Şırnak’ta işgalcilere yönelik bir dizi eylem

HPG BİM, HPG ve YJA Star gerillalarının Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwede alanına konumlanan askerlere yönelik düzenlenen eylemde çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığını belirtti. HPG BİM, Şırnak’ın Uludere, Besta bölgelerinde de bir dizi eylem düzenlendiğini kaydetti.

HPG BİM açıklamasının detayları şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 5 Temmuz günü saat 12.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu tarafından alanın bombalanması sonucu arazide yangın çıkmıştır.

6 Temmuz günü saat 09.30’da güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Yekmalê Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede bulunan mevziilerin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Bombardımanlar sonucunda ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 7 Temmuz günü (bugün) saat 05.30’da Şırnak’ın Besta bölgesinde bulunan Şehriban alanına bağlı Deriyê Beroj mıntıkasında konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI 5 VE 6 TEMMUZ’DA ZAP’I BOMBALADI

5. İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 5 Temmuz günü saat 21.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.

6 Temmuz günü saat 22.30’da savaş uçakları yine Zap bölgesine bağlı Gundê Fıla alanında bulunan Tepê Cudi’yi bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda da herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”