Gerillalardan Türk askerlerine ağır darbe!

Gerilla, işgal amacıyla tepelere konumlanan Türk askerlerine ağır darbe vurdu. Ağır silah, sabotaj eylemleri ile hedeflenen üç tepede çok sayıda asker öldü ve yaralandı.

İşgalci Türk devleti Bradost, Xakurkê, Lonan çevresindeki işgal harekatını sürdürmek istiyor. 28 Mayıs gecesi için Şekif Dağı, Lolan Suyu çevresi ve Şehit Derviş Tepesi saatlerce savaş uçakları ve helikopterlerle bombalandı. Bombalamadan sonra Şekif Dağı ve Şehit Derviş Tepesi'ne indirmeler yapılarak, işgal derinleştirilmek istendi. 

Türk  devletinin işgalci saldırılarına karşı gerilla güçleri de dün akşam harekete geçti. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türk askerlerinin konumlandıkları tepeler gerilla güçlerince hedef alındı. Dün gece saat 21.00’da  Lelikan, Şehit Botan ve Şehit Şahan tepelerindeki askerlere gerilla tarafından baskın yapıldı. Gerilla güçlerinin ağır silah ve sabotaj eylemleri ile her üç  tepedeki askerlerin etkili bir şekilde vurduğu öğrenildi. Hedeflenen tepelerde Türk ordusunun çok sayıda ölü ve yaralısının olduğu bilgisini veren yerel kaynaklar, ölü ve yaralı askerlerin helikopterlerle kaldırıldığını söyledi.