Gever’de işgalcilere yönelik eylem

Kadın eylem birimleri tarafından Gever’in iki ayrı noktasında işgalcilere yönelik düzenlenen eylemde 2 Türk polisi ve bir uzman çavuşun yaralandığı açıklandı.

ÎNÎSIYATÎFA JINÊN TOLHILDÊR EYLEMİ

Înîsiyatîfa Jinên Tolhildêr (İntikamcı Kadınlar İnisiyatifi), Gever’in (Yüksekova) iki ayrı noktasında Türk polisleri ve bir uzman çavuşuna yönelik eylemler gerçekleştirildiğini, bu eylemlerde 2 Türk polisi ve 1 uzman çavuş olmak üzere üç işgalcinin yaralandığını açıkladı.

Açıklamada, eyleme ilişkin şu bilgiler yer aldı: “Birimlerimiz tarafından takibe alınan işgalci  Türk ordusunda görevli bir uzman çavuşun ikamet ettiği eve gece geç saatlerde 2 koldan eylem yapılmıştır. El yapımı paylayıcılar ve ferdi silahlarla vurulan ev, tamamen yakılmış ve kullanılamaz hale getirilmiş, uzman çavuş ise yaralanmıştır. Eylem sonrası işgalci polisler tarafından mahallemize yönelik abluka ve saldırı başlatılmıştır. Bu saldırıya karşı hazırda bulunan timlerimiz, işgalci polislere sert bir şekilde karşılık vermiştir. Eylemde vurularak ağır hasar alan  Akrep tipli zırhlı araç çekici yardımıyla götürülmüştür. Zırhlı  araç içerisinde bulunan 2 işgalci polis yaralanmıştır.”
Eylem görüntülerinin daha sonra paylaşılacağı belirtilen açıklamada, “Bir kez daha unutulmamalıdır ki işgalciler ve onlarla hareket eden herkes hedefimizdir” ifadeleri yer aldı.