Gever'de sabotaj eylemi

HPG/YJA Star gerillaları Gever’de askerlere ait 2 dozere sabotaj eylemi düzenledi. Eylemde 2 araç da tümden imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve hava saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, işgalci TC ordusunun bir süredir Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Kendalokê ve Aliyawa köyleri arasında güvenlik yolu yaptığını belirterek, “Güçlerimiz 30 Kasım günü saat 19.40’ta güvenlik yolunda çalışan ve askerlere ait olan 2 dozer aracına yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Her 2 aracın da imha edildiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. İşgalci TC ordusu eylem ardından çevresindeki alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır” dedi.

HPG, hava saldırılarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

GARE

28 Kasım günü saat 14.00 ile 14.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Babil alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

HEFTANİN

29 Kasım günü saat 16.10’da savaş uçakları yine Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Şehit Kendal alanını bombalamıştır. Düzenlenen bu saldırıda 1 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”