Gever, ‘Zülküf yoldaş ölümsüzdür’ sloganı ile inledi

Gever’de binlerin katıldığı Newrozu'da İmralı tecridine son verilmesi talebiyle sürdürülen açlık grevi eylemcilerine selam yollandı.

Hakkari'nin Gever ilçesinde kutlanan Newroz’a binler katıldı. Kutlamanın ilçe dışında bulunan stadyumda yapılmasına rağmen 7'den 70'e binlerce kişi katıldı. Sabah saatlerinden itibaren soğuk ve çamur demeden yollara düşen Geverliler, girişte GBT kontrolünde geçildikten sonra stadyuma alındı. Çakmak ve kalem dahi alınmayan alana akın eden binlerce Geverli, sanatçı Ruken Yılmaz'ın söylediği şarkılar eşliğinde halaya durdu. Kadın, erkek çocuk herkesin yöresel kıyafetlerle geldiği alanda, "Zülküf Gezen ölümsüzdür", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Bijî Serok Apo sloganları" sloganları yükseldi.

Kutlamada konuşan HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede, "Zalim Dehaklara karşı büyük mücadele veren Kawa'nın torunları şuan aynı amaçla cezaevlerinde direniyor. Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi için canlarını ortaya koyan binlerce insana buradan on binlerin selamını gönderelim. Bu kitle bu coşku onların tecrittin yerle bir edecek. Zülküf Gezen şahsından direnenlere binlerce kez selam olsun" dedi.

Ardından Hakkari eski milletvekilli Hamit Geylani, Hakkari Belediyesi eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ve Seher Kadırhanoğlu ile Gever a Belediyesi eşbaşkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı kitleyi selamlayarak, Newrozlarını kutladı.

Program sanatçılar Ruken Yılmaz, Umut Yılmaz ile Koma Havin'in söylediği parçalar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.

Newroz, "Zülküf yoldaş ölümsüzdür", "Bîjî berxwedana zindanan", "Bê Serok jiyan nabe" ve "Bijî berxwedana Leyla" sloganlarıyla ilçe merkezine kadar yapılan yürüyüşle son buldu.