Güney halkı Efrîn için 8 kentte sokaklara çıkacak

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Süleymaniye’de gerçekleştirdiği toplantı ile üyeleri ve güney halkına Efrin konusunda çağrıda bulundu.

KNK Güney Kürdistan temsilciliği bu Salı günü saat 14.00’da Süleymaniye’nin Merkezi Kütüphanesinde gerçekleştirdiği bir toplantı ile Efrîn’e destek vermek için çıkardığı planlamayı paylaştı.

Eylem planına göre 24 Şubat’ta Güney Kürdistan’ın 8 şehri ve bir çok ilçede merkezi yürüyüşlerle işgal saldırıları protesto edilecek.

KNK öncülüğünde gerçekleştirilecek yürüyüşlere çok sayıda siyasi parti ve çevre ile sivil toplum kuruluşları, kadın ve gençlik örgütleri destek veriyor.

KNK üyesi Abdurrahman Xelife, Pervin Eziz ve Salar Mahmut'un yönettiği toplantıya kişi katıldı. Toplantının amacına ilişkin kısa bir konuşma yapan KNK Başkanlık konseyi üyesi ve dönem sözcüsü Abdullah Mele Nuri, "Kürdistan adına çağın direnişini gösteren Efrîn’e karşı Kürtler olarak görevimizi yerine getirmemiz ve faşist, katliamcı Erdoğan’ı yenmemiz gerekir" dedi.

Mele Nuri şu ana kadar Güney Kürdistan halkının gösterdiği ciddi bir tepki olduğunu belirterek “Bu tepkileri derli toplu bir hale getirip daha etkili kılmalıyız” dedi.

Mele Nuri şunları ekledi: "Efrîn şimdi faşist Erdoğan ve işgalciliğine karşı büyük bir direniş gösteriyor. Erdoğan ve çeteleri bu direnişi kırmak için sivil katliamlar ve kimyasal gazlar kullanıyor. Biz Kürtler olarak bu direnişe daha aktif bir destek vererek bölge halklarının başına bela olan Erdoğan’ı yenerek özgür bağımsız bir ülke ve halka ulaşmalıyızç"

Mele Nuri'den sonra söz alan Irak eski Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve KNK üyesi Abdurrahman Xelife ise, Efrin’deki sivil katliamlar ve kimyasal silahlara karşı uluslararası güçleri harekete geçmeye çağırdı.

NATO'nun ikinci ve dünyanın dördüncü ordusunun, yanın aldığı DAİŞ , El Kaide çeteleri ile Efrin’e yönelik başlattıkları işgal saldırılarında yenilediklerini belirten Xelife, bundan dolayı da köy, şehir, kasabaları ve sivilleri bombalayarak yıkıp katletmeye çalıştıklarını söyledi.

Süleymaniye’nin yanı sıra Koye ve Ranya’da da bu amaçla aynı saatlerde iki ayrı toplantıda düzenlendi.