Güney Kürdistan’da açlık grevleri sürüyor

Güney Kürdistan’da 125 gündür açlık grevinde olan Nasır Yağız öncülüğündeki grevler devam ediyor. Bir çok bölgede onlarca kişi açlık grevlerinde yer aldı.

HEWLÊR: Hewlêr’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Nasır Yağız’ın süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 125’inci gününde devam ediyor. Yağız’ın sağlık durumu da endişe yaratmaya devam ediyor. Aylardır ciddi sağlık semptomları gösteren Yağız, mevcut durumda yataktan çıkmakta ve ayakta durmakta son derece güçlük çekiyor.

Açlık grevi eylemleri Güney Kürdistan’ın bir çok bölgesine yayılmış durumda. Yağız’ın eylemine paralel olarak Hewlêr’deki HDP bürosunda yapılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi de 125’inci gününde bulunuyor. Bu grevi son olarak 62’nci grup devraldı.

MAXMÛR: Maxmur mülteci kampında 16 Aralık 2018’de başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevinin 100’üncü gününde 34’üncü grup devralırken, aynı kampta İştar Meclisi Koordinasyon üyesi Fadile Tok, süresiz-dönüşümsüz açlık grevini 65’inci gününde sürdürüyor.

SÜLEYMANİYE: Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde Mezopotamya İşçşler Derneği’nde başlatılan açlık grevi 102’nci gününde, 52’nci grup tarafından devralındı. Bu greve süresiz-dönüşümlü olarak yürütülüyor.

Tevgera Azadi’nin Germiyan Bölge Meclisi üyesi Gulebax Celal, sekiz gün önce süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi başlattı. Celal’in grevi devam ediyor

Pênciwên ilçesine bağlı Tatan köyünde Fatma Ehmed, bir haftadır açlık grevi eyleminde bulunurken, Herem Mehmud’in süresiz-dönüşümsüz açlık grevi bir ayını geride bıraktı.

Eyleminin 30’uncu gününde RojNews’e konuşan Mehmud, sağlığının kötüleşmeye başladığını belirtti. Görme yetisinin zayıfladığı, bitkin düştüğünü ve ayaklarında ağrılar olduğunu söyleyen Mehmud, “Ama hiçbir şey beni pişman edemez. İradem ve moralim yüksek. Tecrit kırılana kadar eylemim devam edecek” dedi.

Mehmud, açlık grevi eylemcisi Leyla Güven’in de kendisini aradığını sözlerine ekledi.