Güney Kürdistanlı kadın heyetinden direnişteki vekillere ziyaret

Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için HDP Amed İl Binası’nda açlık grevi direnişinde olan HDP’li vekilleri, Güney Kürdistan’dan kadın heyeti ziyaret etti.

Güney Kürdistan’dan gelen ve 11 kişiden oluşan kadın heyeti, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle HDP Amed İl Binası’nda 3 Mart'ta süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan HDP vekilleri Dersim Dağ, Murat Sarısaç ve Tayyip Temel'i ziyaret etti. TJA aktivisti Gülcihan Şimşek ve HDP Batman Milletekili Feleknas Uca tarafından karşılanan kadın heyeti, HDP Eşbaşkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında kadın heyetinden Vicdan Nureddin, "Leyla şahsında buraya geldik. Leyla bir anne olduğu kadar dirençli bir kadındır. Kürdistan'daki son seçimlerde güçlü bir başarı elde etmenizi kutluyorum. Ulusal birliğin önemini bir kez daha hatırlatarak birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

BULDAN: LEYLA GÜVEN DİRENİŞİN SEMBOLÜ OLDU

Kadın heyetine ziyaret için teşekkür eden Buldan, "Bu ziyaret çok önemli ve bizlere güç verdi. Nerede olursak olalım Kürtlerin ortak kaderi benzerdir. Bugün bu ülkede yaşanan acılar artık tarif edilemez acılardır. Son baskılarla birlikte Kürtleri yok sayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Leyla Güven'in başlattığı direniş hayal ettiğimiz günlerin gelmesi ve tecridin kalkmasıdır. Tecrit kalkmadan kalıcı bir barıştan söz edilemez. Leyla bu direnişin sembolü haline geldi, ama binlerce arkadaşımız tecride karşı bedenini açlığa yatırdı. Bizler demokrasi ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz. Engellere rağmen barışın gelmesi için dayanışmanın devam etmesi gerekir. Bu tür ziyaretler elbette ki önemlidir. Bir kez daha geldiğiniz için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

RIZA: DİRENİŞ MUTLAKA ZAFERE ULAŞACAK

Heyet daha sonra il binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu'nda 3 Mart'tan beri süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan HDP'li Dersim Dağ, Murat Sarısaç ve Tayyip Temel'i ziyaret etti. Heyet adına konuşan Sara Rıza, Güven öncülüğünde başlatılan direnişin mutlaka zafere ulaşacağının vurgulayarak, "Tecridin son bulması için başlatılan eylemler önemlidir. Bugün tecrit hepimize uygulanıyor. Kadınlar olarak Leyla Güven öncülüğünde başlatılan eylemler karşısında bizler güç aldık. Direnişiniz mutlaka zafere ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

TEMEL: KÜRDİSTAN TARİHİNDE İLK KEZ BİNLERİ AŞAN İNSAN GREVDE

Ziyarette konuşan HDP Van Milletvekili Tayip Temel ise "Tüm Kürdistan bir saldırı altındadır. Kürt halının direnişi her şekliyle devam ediyor. Güney Kürdistan'daki kadınların bizi ve Leyla Güven’i ziyaret edişi önemli ve anlamlıdır. Bu direnişimiz zafere ulaşacaktır. Kürdistan tarihinde ilk kez binleri aşan insan greve girmiştir. Bu direniş mutlaka zafere ulaşacaktır" dedi.

Heyet, daha sonra il binasındaki TJA'nın bürosunu ziyaret etti. Ziyarette konuşan TJA Aktivisti Gülcihan Şimşek, tecridin tüm kadınlar ve halklar üzerinde olduğunu belirterek, "Leyla Güven'in başlatmış olduğu direniş bu anlamıyla önemlidir. Bu nedenle sizin bugün buraya gelmeniz bize güç verdi. Desteğiniz ve ziyaretiniz direnişi büyütmenin adımıdır. Mutlaka kazanacağız" dedi.

Heyet, ziyaretlerinin ardından il binasından ayrıldı.