Güney ve Kuzey Kürdistan’da gerilla eylemleri

HPG Basın İrtibat Merkezi, Güney ve Kuzey Kürdistan’ın farklı bölgelerinde gerçekleştirilen gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesinde yer alan açıklamada şu bilgiler bulunuyor:

GÜNEY KÜRDİSTAN

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu çerçevede düzenlenen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

24 Ağustos günü saat 12.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Barzan bölgesindeki Şehit Munzur tepesinde konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yoğun ateş altına alınan düşman birliğindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

25 Ağustos günü saat 14.30’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Ali Dırej boğazında hareket halinde bulunan düşmanın bir birliğine yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 asker yaralanmıştır.

ŞEMDİNLİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Aynı gün saat 18.00’da YJA Star güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Leylek tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür.

ŞIRNAK’TA EYLEM

Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 24 Ağustos günü saat 17.20’de Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanındaki Deriyê Berana mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

AMED’DE EYLEM

25 Ağustos günü saat 08.00’da Amed’in Lice ilçesine bağlı Hedik ve Seyrek köyleri arasında bulunan yüksek gerilim hattına yönelik güçlerimizce sabotaj eylemi düzenlenmiş ve yüksek gerilim hattında büyük çapta zarar meydana gelmiştir.

VAN’DA BOMBARDIMAN

21 Ağustos günü saat 22.20’de işgalci TC ordusu Van’ın Başkale ilçesine bağlı Lisek köyü çevresini bombalamıştır. Bombardıman ardından işgalci güçler alanda bir operasyon başlatmıştır. Bombardımanda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmazken, Andok (Naim Türköz) isimli şahıs düşman güçlerine teslim olmuştur.’’