Güneyli gençlerden işgale karşı serhildan çağrısı

Yurtsever Gençlik Hareketi, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı harekete geçti.

Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları hakkında basın açıklaması yapan Yursever Gençlik Hareketi üyeleri, “Dönem işgale karşı serhildanlar dönemidir” dedi.

Yursever Gençlik Hareketi Süleymaniye merkezinde yapılan açıklama Tewar Adil tarafından okundu.

Türk devletinin işgalci politikalarına devam ettiği hatırlatan Tewar Adil şu ifadeleri kullandı: “Türk askerleri hem Başurê Kürdistan’a saldırıyor hem de silahlarıyla köylere giriyor. Bu aşamada; topraklarımızı işgal etmek isteyen, kazanımlarımızı yok etmek isteyen bu kaygı verici durum karşısında işgale karşı Kürt halkına; özellikle de Başur halkına sesleniyoruz: İşgal güçlerine karşı sessiz kalmak ihanettir. Hem de tarihi bir ihanet.

HAREKETE GEÇME ZAMANI

O sebeple dem alanlara çıkma demidir. Kürdistan’da topraklarında işgalcilerin bulunmasına izin vermemeliyiz. Genç kadın ve erkekler olarak onurumuzu, namusumuzu korumalıyız. Eğer kimse bizi korumazsa; biz kendi irademizle topraklarımızı ve halkımızı savunacağız.’’

İŞGALE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ

İşgale karşı tepkisiz kalınamayacağı kaydedilen açıklamada devamla şunlara yer verildi: “Biz işgale karşı kayıtsız kalmayacağız. Öfkemizle düşmanlarımızın gözünü çıkaracağız. Hiçbir güç bizi durduramaz. Dönem sessiz kalma dönemi değildir. Tarih bir sorumluluk omuzlarımızda ve biz gençler olarak buna hazırız. Genç kadınlar olarak, Türk devletinin Rojava Kürdistan’ına vahşi saldırılarına karşı direniş içerisine girdiysek, Başurê Kürdistan topraklarına giren işgalci Türk askerlerine karşı da direneceğiz.”