Güneyli yetkililerden 'Salih Müslim' çağrısı

Güney Kürdistanlı yetkililer, Salih Müslim'in derhal serbest bırakılmasını istedi, insan hakları örgütlerine de devreye girme çağrısı yaptı.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) resmî sitesinde yayımlanan habere göre Kürdistan Bölgesi Hükûmeti Başbakan Yardımcısı Qubad Talabanî, Türkiye’nin şikâyeti üzerine Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alınan eski PYD Eş Başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Müslim’in serbest bırakılmasını istedi.

MÛRAD: DEMOKRASİYİ SAVUNAN ÜLKELERE DE DARBE

YNK Merkez Komite Sorumlusu Adil Mûrad da resmi sosyal medya hesabından, "Salih Mûslim’ın gözaltına alınması, özgürlükçü halklara karşı hak ihlali ve Rojava’da demokrasi değerlerini savunduğunu iddia eden ülkelere darbedir. Salih Mûslim’in gözaltına alınmasını kınıyor ve insan hakları örgütlerine Sayın Salih Mûslim’in bir an evvel serbest bırakılması için harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz" açıklamasını yaptı.

Mûrad, YNK olarak, Rojava halkının mücadelesine destek verdiklerini de kaydetti.

EBDULLAH: AHLAKSIZLIK; EN KISA SÜREDE BIRAKILSIN

Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) Eş Başkanı Mihemed Ebdullah da yazılı açıklama yaparak, Mûslim’in gözaltına alınmasını, 'sistemin ve sermayeci modernite iktidarının yeni bir kara lekesi' olarak değerlendirdi.

Ebdullah, şöyle dedi: "Sermayeci medeniyet anlayışında ahlak adına hiçbir şey bulunmuyor. Ahlakın yerini, ikiyüzlülük ve çıkar bencilliği almış durumda. Dr. Qasimlo ve Dr. Şerefkendî’den Paris şehitlerine kadar terörist yaftası dayatması, demokrat halkların Önderi Öcalan’dan Salih Müslim’in kaçırılmasına kadar bu yapılanların tamamı, Avrupa’nın maskesini düşürerek demokrasiden uzak olduğunu gösterdi. Salih Müslim, en kısa sürede serbest bırakılmalıdır."