'Hakikat mutlaka kazanacaktır'

Tecridin sona ermesi için açlık grevi direnişlerini sürdüren tutsaklar Süleyman ve Veysel Nakış, "Tecrit kırılmadan eylemimizi sonlandırmayacağız. Gerçek olan, hak olan, hakikat olan mutlaka kazanacaktır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kırılması için Leyle Güven öncülüğünde başlayan açlık grev direnişi devam ediyor. Açlık grevi direnişinde olan 7 bin tutsak adına yapılan açıklamada, Öcalan'ın avukatları ile yaptığı görüşmenin tecridi tamamen ortadan kaldırmadığına dikkat çekilerek, direnişe devam etme kararı alındı.

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde olan ve açlık grevi direnişlerini sürdüren tutsaklar Süleyman Nakış ve Veysel Nakış ailelerine gönderdikleri mektupta cezaevinde yaşanan direnişe ve dışarıdaki sessizliğe dikkat çekti. 11 aydır cezaevinde olan ve 9 yıl ceza alan Süleyman Nakış, (29) 1 Mart'tan bu yana açlık grevinde. 1 buçuk yıl Elazığ Cezaevi'nde kalan ve tahliye olduktan bir süre sonra tekrar tutuklanan Veysel Nakış'ın (26) cezası ise 2 yıl sonra bitiyor.  

TECRİDİN DEVAM ETMESİ TAHAMMÜL EDİLEMEZ BİR DURUM

Açlık grevi direnişlerinin sadece zindanda değil tüm dünyada devam ettiğini vurgulayan tutsaklar mektuplarında şu ifadelere yer verdi: "Hiç kimse keyfi bir karar olduğu için, ya da ölümleri çok sevdiği için grevlerde yer almıyor. Çok halkı ve açık taleplerimiz var. İmralı'da uygulanan ve hiç bir yasada yeri olmayan tecridin kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü bu tecritle yaşamak, normal bir şeymiş gibi karşılamak biler açısından imkansızdır. Belki birileri bu durumu kabul ettirmek, sıradanlaştırmak isteyebilir ama bu bizim açımızdan tahammül edilemez bir durumdur.

Gözümüzün nuru için başlatılan direniş olumlu bir sonuç alacaktır. Amed Cezaevi'nde 170 arkadaş açlık grevindeyiz. Taleplerimiz karşılanana kadar da eylemimiz devam edecektir. Grev başladığından bu yana 8 arkadaşımız yıldızlaştı. Bunların yaşanmaması gerçekten üzücü. Fakat gel gör ki bunca duyarsız yaklaşım bu durumların yaşanmasına sebep olmaktadır. Kimin ne dediğini, nasıl yaklaştığının pek etkisi yok. Gerçek olan, hak olan, hakikat olan mutlaka kazanacaktır."