Hakkari Belediyesi’nde vurgun

DBP’li Hakkari Belediyesi’ni gasp eden AKP, kenti harabeye çevirirken, belediyeyi de 300 milyon lira borç batığına soktu.

Hiçbir hizmet üretemeyen Hakkari'deki AKP’nin işgalcisi, halkın parasını da çaldı. AKP, 300 milyon lirayı işbirlikçileri arasında paylaştırdı.

Hakkari halkının yüzde 90 gibi yüksek bir oyla seçtiği BDP’li Hakkari Belediyesi, AKP tarafından gasp edilerek, işgalciye devredilmişti. DBP’li Hakkari Belediyesi, kısıtlı bütçesine rağmen şehrin hemen tüm cadde ve sokakları asfaltladığı gibi tüm kaldırımlarda parke taşı, birçok mahallede de parklar yaptı. DBP’li belediyelerin yaptığı çalışmaları hazmedemeyen AKP hükümeti, belediyenin yaptığı çalışmalar da tahrip etti.

BELEDİYE, KARAKOLA ÇEVRİLDİ

Herkesin çok rahatlıkla sorunlarını ilettiği ve ziyaret ettiği belediye hizmet binası, DBP’li Hakkari Belediyesi döneminde Hakkari halkının ikinci evi gibiydi. Belediyeyi 6 Eylül 2016'da gasp eden AKP hükümeti, belediye binasını zırhlı asker ve polis araçlarıyla abluka altına alarak, karakola dönüştürdü. AKP işgalcisi, bir buçuk yıl içinde kenti harabeye çevirip halkını, çukur ve çamura mahkum etti. AKP işgalcisinin çukur ve çamur hizmetinden sonra, şehir merkezinde bulunan ana caddeler, ara sokaklar, mahalle ve köy yolları kullanılamaz hale geldi. AKP’nin çamur ve çukur hizmetinin bedeli ise 300 milyon TL oldu. Halkın belediyesini soyan AKP, 300 milyon lirayı işbirlikçileri arasında paylaştırdı.

BİZ KALICIYIZ AMA ONLAR GİDİCİ

ANF’ye konuşan vatandaşlar, işgalcinin halkın gözünde korsan ve yasadışı olduğunu belirterek, özetle şunları söyledi: "Bizim irademizle seçtiğimiz belediye eşbaşkanlarımız tutuklandı. Bu, Hakkari halkının yüzde 90’ın tutuklanması anlamına geliyor. Ne AKP’yi ne de kayyumu istiyoruz. İrademizi, belediyemizi gasp ettikleri gibi paramızı da kendi aralarında paylaştılar. Biz halk olarak bunların hepsini biliyoruz ve görüyoruz. İlk hesap sorma günü 24 Haziran’dır. AKP, 24 Haziran’da Hakkari’de silinip gidecek. İlk yerel seçimlerde de belediyemizi geri alacağız. Hakkari halkı olarak burada kalıcıyız ama onlar gidicidir."