Hakkari’deki iki günlük açlık grevi eylemi sona erdi

HDP milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı başlattığı açlık grevine destek için Hakkari’de başlatılan açlık grevi eylemi basın açıklaması ile sonlandırıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek vermek amacıyla Hakkari'de yapılan açlık grevi sonlandırıldı. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin katılımı ile dün başlayan ve iki gün süren açlık grevi eylemi yapılan basın açıklaması ile sona erdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), HDP, ilçe örgütlerinin yanı sıra Barış Anneleri Meclisi'nin de katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasını Nuran İmir yaptı.

Öcalan üzerindeki tecridin son bulmaması halinde farklı eylemler düzenleyerek tecride karşı ses getireceklerine söyleyen Nuran, şöyle konuştu "Sayın Leyla Güven'e destek vermek amacıyla açlık grevine başladık. Yaptığımız eylemde taleplerimizden bir tanesi de sayın Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış tecridin bir an önce son bulmasıdır. Bu eylem aslında AKP hükümetine karşı aynı zamanda bir uyarı niteliğindeydi. Eğer ki bu eylemimiz sonuç vermezse bizler daha farklı eylemlerle tecride karşı sesimizi ve mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Bizler yaşamın neresinde olursak olalım, mücadelemizden bir an bile olsun geri adım atmayacağız."

Leyla Güven'e destek olmak amacıyla yarın Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde eylem yapacaklarını belirten Nuran, "Biz HDP Kadın Meclisi olarak da 20 Kasım'dan 25 Kasım'a kadar tecride karşı ve kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı alanlarda olacağız. Bizler uluslararası eylemlerimize devam edeceğiz. Yaşam direnmektir direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Basın açıklaması alkış ve zılgıtlarla sona buldu.