Hakkari ve Dersim’de gerillalardan eylem: 6 asker öldürüldü

HPG BİM, HPG gerillalarının Gever, Xakurkê ve Dersim Ovacık’ta işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde 6 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

“7 Temmuz günü güçlerimiz, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Bu kapsamda gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

GEVER’DE ORDUYA YÖNELİK BİR KAMYONA SABOTAJ EYLEMİ DÜZENLENDİ

Saat 14.10’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Derman ile Şehit Elişer tepeleri arasında hareket halinde olan işgalci TC ordusuna ait bir kamyona yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen kamyon imha edilirken, içinde bulunan 3 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından obüs, havan ve taarruz helikopteri ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu ölü askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. İşgalcilerin bombardımanlarından kaynaklı Şukê köyü arazinde yangın çıkmıştır.

XAKURKÊ’NİN ŞEHİT DERWEŞ TEPESİ’NDE KONUMLANAN ASKERLERE EYLEM

Güçlerimiz saat 22.00’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Derweş Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde hedeflenen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

OVACIK’TAKİ SARITOSUN KÖYÜ YAKINLARINDAKİ NÖBET KULUBESİNE EYLEM

5 Temmuz günü saat 19.30’da güçlerimiz, Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Sarıtosun köyü yakınlarında bulunan işgalci TC ordusunun bir nöbet kulübesi ile kobra tipi zırhlı araca yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman askerlerinin yakın mesafeden yoğun ateş altına alındığı bu eylemde zırhlı araç darbelenmiş, 2 asker de öldürülmüştür.

Eylem ardından 6 Temmuz günü sabah saatlerinde operasyon başlatan işgalci TC ordusu sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI GARE VE ZAP’I BOMBALADI

7 Temmuz günü saat 23.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya alanı ile Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”