Hakkari ve Iğdır’da gerilla eylemleri

HPG, 8-11 Eylül tarihleri arasında Hakkari ve Iğdır’da düzenlenen eylemlerin sonuçlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

ÇUKURCA’DA ETKİLİ EYLEM

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Eylül günü saat 11.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol tepesinde konumlanan işgalci askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu, akşam saatlerinde skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

YJA-STAR’DAN SUİKAST EYLEMİ

8 Eylül günü saat 12.00’da YJA Star güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Deştanê vadisinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik suikast eylemi düzenlemiştir. Eylemde 1 asker öldürülmüştür.

IĞDIR’DA SABOTAJ EYLEMİ

Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Eylül günü saat 07.40’ta Iğdır’a bağlı Dilucu alanında devriye gezen kobra tipi zırhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Zırhlı aracın imha edildiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GABAR’DA BOMBARDIMAN

10 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Şırnak’ın Gabar dağında bulunan Berêmir alanını bombalamıştır. Düzenlenen bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.’’