Halepçe Katliamı Van’da protesto edildi

Van'daki Halepçe Katliamı protestosunda, 30 yıl geçmesine rağmen soykırımcı uygulamaların sürdüğüne ancak Kürt halkının teslim olmadığına dikkat çekildi.

Halepçe Katliamı, 30. yıl dönümünde Van’da DTK öncülüğünde yapılan basın toplantısıyla protesto edildi.

DBP Van İl Örgütü'nün binasında düzenlenen etkinlikte, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Toplantıya DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, DTK Van Sözcüsü Fatih Şahin, DTK temsilcileri, Barış Anneleri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

'30 YIL GEÇTİ, SOYKIRIM UYGULAMALARI SÜRÜYOR'

Toplantıda konuşan DTK Van Sözcüsü Fatih Şahin, aradan 30 yıl geçtiğini ancak soykırım uygulamalarından vazgeçilmediğini söyledi.

Şahin, şöyle konuştu: “İnsanlığın tarihine kara bir leke olarak geçen ve belleklerden asla silinmeyecek olan Halepçe Katliamı'nın üzerinden 30 yıl geçti. Kürt halkı şahsında insanlığa ve insanlığın tüm değerlerine karşı gerçekleştirilen Halepçe Katliamı bir insanlık suçu olarak tarihteki yerini almıştır. Saddam diktatörlüğünün her tür kimyasal ve biyolojik silahları da kullanarak gerçekleştirdiği Halepçe Katliamı'nda beş binin üzerinde sivil ve savunmasız Kürt insanı hunharca katledildi. Aradan 30 yıl geçmiş olmasına rağmen Halepçe Katliamı'nın insanlığın yaşamındaki ve vicdanındaki yara ve tahribatlar kapanmamıştır."

Şahin, "Bütün insanlığın tanık olduğu ve bildiği bir gerçek vardır ki, Kürt halkı tüm tarihi boyunca bu soykırım uygulamaları karşısında asla geri adım atmamış ve teslimiyeti kabul etmemiştir" dedi.