HBDH: Tek kurtuluş yolu birleşik devrim

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, ortak komutanlığa bağlı gerillaların birleşik devrimi büyütmekte olduğunu belirterek, kurtuluşun tek yolunun birleşik devrim olduğunu kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Yürütme Komitesi, 18 Nisan ve 1 Haziran’da Ağrı ve Iğdır’da ortak komutanlıklarına bağlı gerillaların düzenledikleri eylemlerde Türk devletine ağır kayıplar verdirdiğini bildirdi.

HBDH Yürütme Komitesi’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye ve Kürdistan toprakları, halklarımızın kurtuluş mücadelesi ve geleceğini etkileyecek kritik süreçlerden geçiyor. İçinde bulunduğu ekonomik-politik kriz her geçen gün daha fazla derinleşen faşist devlet egemenliğini koruyabilmek için her yol ve yöntemi deniyor, ama sonuç alamıyor. Egemenliklerini sağlama almak için attıkları her adımın bir süre sonra boşa çıkmasıyla faşist uygulamalarında pervasızlaşıyor, daha fazla saldırganlaşıyorlar. Bir yanda baskı zulm ve katliam politikalarının gün geçtikçe boyutlanması diğer yanda yıllardır üst üste yaşadığımız ve toplumsal hiç bir soruna çözüm üretemeyen seçim süreçleri bize tek bir şey anlatıyor, egemenler yönetemiyor. Güçsüzler, çöküş sürecindeler.

Görevimiz bu çöküş sürecini hızlandırmak, bu zulüm düzenini sahipleriyle birlikte tarihin çöplüğüne fırlatıp atmaktır. Halklarımızın yaşamını kabusa çeviren bu karanlık düzen ve onun uygulayıcı faşist devlet yıkılmalıdır. Halklarımızın tek kurtuluş yolu devrimci mücadele ve Birleşik Devrimdir.

Bu perspektifle Kürdistan ve Türkiye halklarının kurtuluşunu hedefleyen HBDH çalışmalarına devam ediyor eylem ve faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsam da HBDH Ortak Komutanlığına bağlı gerilla güçlerimizin 18 Nisan'da Doğubayazıt’ta ve 1 Haziran'da Iğdır'da gerçekleştirdikleri düşmana büyük kayıplar verdirdikleri eylemlerini selamlıyor başarıların devamını diliyoruz.

HBDH güçleri Türkiye ve Kürdistan'ın bütün alanlarında mücadeleyi büyütmeye devam edecek ve mutlaka hedefe varacaktır. Birliğimiz, yürüyüşümüz ve ölümsüzlerimizden aldığımız güçle bir kez daha söz veriyoruz ki Birleşik Devrimi kazanacağız. Bu Bağlamda Halklarımızı HBDH'ın önderlik ettiği Birleşik Devrim mücadelesine omuz vermeye, devrim hareketine güç katmaya çağırıyoruz.”