HDP gece gündüz halkla birlikte

Amed, Maraş, Malatya ve Urfa'da HDP'liler halkla buluşmaya devam ediyor. Mardin'de de AKP seçim için çalışanları gözaltına aldı. Dersim'den de sandık güvenliği için çağrı yapıldı.

AMED

HDP Yenişehir İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, HDP Amed Milletvekili Ziya Pir, HDP ve DBP il eş başkanlarının yanı sıra 100'ü aşkın kişi katıldı. 

HDP'li Pir, kentteki AKP'li milletvekillerini kastederek, "Halktan korktukları için halkın içine polis ve korucu eşliğinde girebiliyorlar. Bak, biz halkız ve halkın içindeyiz" dedi. 

MARAŞ 

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Maraş milletvekili adayları, kentte milletvekili çıkarma arayışında. Bu kapsamda 24 Haziran seçimleri çalışmalarını yürüten adaylar ve il örgütü, Pazarcık ilçesi ve Narlı beldesinde esnaf ve halkla bir araya geldi. Alevilerin yoğunlukta olduğu ilçe ve belde sakinleri tarafından büyük ilgi ile karşılanan HDP'liler, halkın sorunlarını dinledi, çözümlerinden söz etti. HDP'lilere özellikle kadınlar ilgi gösterdi.

HDP Maraş İl Örgütü ve milletvekili adayları Pazarcık ilçesinde de seçim çalışması yürüttü. İlçe terminali 48 numarada oto aksesuarı satan Hasan Akkurt, HDP'lileri rafları boşalmış dükkanın içine davet ederek yaşadıklarını anlattı. 

Kollarındaki jilet izlerini göstererek "Başkanın yanında kollarımı kestim, yine de yardımcı olmadı bana" diyen Akkurt, "Bir gencin hayatı söz konusu. Başıma bir şey gelirse başkan sorumlu olacak. Belediyede maaş alıp işe gitmeyenlerin hepsinin ismini sayabilirim. Adam evde yatıp maaş alıyor" dedi. 

Genci dinleyen HDP'lilerden milletvekili adayı Recep Kaya, "Biz bunları değiştirmek için sizden destek istiyoruz" dedi. 

MALATYA 

HDP Malatya milletvekili adayları ve il yönetimi, bazı mahallelerde halkla bir araya gelirken, Hanımınçiftliği Mahallesi'nde de seçim bürosu açtı.

HDP ilk olarak adaylardan Yusuf Bozkuş ve Jiyan Taş ile il ve ilçe yöneticileri, Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik, Aksüt, Kasımuşağı, Develi, Sarıhacı, Çakıllıpınar, Harunuşağı mahallerinde halkla ile bir araya geldi. Gittikleri her mahallede HDP’liler coşkuyla karşılanırken, özellikle kadınların ilgisi yoğundu. Yapılan ziyaretlerin ardından HDP tarafından Battalgazi ilçesine bağlı Hanımınçiftliği Mahallesi'nde seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, milletvekili adayları Jiyan Taş, Kemal Gedik, Fatma Alataş, Hüseyin Kılınç, Yusuf Bozkuş ile çok sayıda kişi katıldı.  

Halaylarla, zılgıtlarla gerçekleştirilen seçim bürosunun açılışı öncesi konuşan HDP İl Eş Başkanı Perihan Yücekaya, “Saltanatlarını yıkmaya hazır mıyız?” diye sordu ve sandıklara sahip çıkma çağrısı yaptı. 

Aday Mehmet Tuncel ise “İnsanlar baskı altında ve korku rejimi yaratılmış durumda. Biliyoruz, destekleriniz bizimle. Sizin destekleriniz HDP’yi barajın üstüne çıkaracak. Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ı da dışarı çıkartacak” dedi.

URFA 

Seçim çalışmaları kapsamında, Urfa'nın Hilvan ilçesi esnafı ile bir araya gelip seçim bürosu açan HDP'lilere, ziyaret ettikleri bir ekmek fırınında üzerinde,  "HDP" yazan ekmek armağan edildi. Fırıncıların armağanını teslim alan HDP'liler, "Temel oldunuz.  Şimdi de ekmek sunarak yeni yaşama can veren olacaksınız" dediler.

MARDİN'DE AKP DE ÇALIŞIYOR!

Mardin’in Artuklu ilçesinde sabah saatlerinde birçok eve polisler tarafından eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş Başkanı Hamide Coltu ve 24 Haziran baskın seçimleri için ilçedeki bazı sandıklarda görevli olarak gösterilen Erkan Acar, Şeyhmus Keleş ile Murat Yıldırım gözaltına alındı.

4 kişinin Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu belirtildi. 

DERSİM'DEN SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN ÇAĞRI

Bu arada, HDP'nin oylarını engellemek ve çalmak için Dersim’de de YSK kararı ile 56 sandık taşınacak. Taşınacak sandıkların 48’i Pülümür ilçesinde, diğerleri ise Mazgirt, Hozat ve Çemişgezek ilçelerinde yer alıyor. HDP tarafından her sandığa bir asil, bir yedek görevli konumlandırılacak. 

Sandıkların taşınmasına ve seçim güvenliğine ilişkin konuşan HDP Dersim Milletvekili Adayı Meral Hanbayat Yeşil, “Sandıkların taşındığı bölgelerin çoğu HDP seçmenin oy kullandığı yerlerdir. Bununla neyi amaçladığı bariz bir şekilde ortadadır. Sandıklar taşınsa dahi tek bir seçmenimizin oyu heba edilmeyecektir. Bu durumda hem sandık görevlilerine hem de halka büyük bir sorumluluk düşmektedir. Özellikle sandıkların taşındığı bölgelere ihtiyaç olacaktır. HDP olarak seçmenin oy kullanması için her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.  

Hanbayat, özellikle kırsal alanlarda hala sandık görevlileri ve yedekleri konusunda eksikliklerin olduğunu aktararak, şu çağrıyı yaptı: “Bu konuda halkımıza büyük bir sorumluluk düşüyor. Halkımız daha adil ve eşit bir seçimin yapılması için sandık görevlisi olmak için başvuru yapmalı. Sandık görevlisi olmak için son gün 3 Haziran. Halkımızın kullandıkları oylarına sahip çıkmalarını istiyorum."