HDP Gürpınar’da aday tanıtım toplantısı düzenledi

HDP Gürpınar ilçesinde aday tanıtımını gerçekleştirdi. Burada konuşan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, “Ne baş eğeceğiz ne de baş vereceğiz” diye konuştu.

HDP’nin Van'ın Gürpınar ilçesinde gerçekleştirdiği aday tanıtım programına DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Van Milletvekili Muazzez Orhan, Van Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, Gürpınar Belediyesi eşbaşkan adayları Rojbin Akdağ, Kemal Güler, TJA akitvistleri, DTK, Barış Anneleri ve halk katıldı.

LEYLA GÜVEN SELAMLANDI

HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, Leyla Güven'i selamlayarak konuşmasına başladı. 

Ertan, "31 Mart yerel seçimlerinde her türlü hileye dalavereye karşı bizzat hazırlıklıyız. Payizava MHP-AKP ittifakına, Kürt halkının düşmanlarını ve Kürt düşmanı politikalarına  geçit vermeyecek. Sayın Bekir Kaya’yı hukuksuz yere hapsedenlere sandıkta en iyi yanıtı vereceğiz" diye konuştu.

DBP Van İl Eşbaşkanı Ayla Tarhan Leyla Güven'i selamladı.

Ardından söz alan HDP Gürpınar Belediyesi Eşbaşkan adayları Kemal Güler ve Rojbin Akdağ da Gürpınar’da kayyumların Kürtlerin kazanımlarına saldırdığını belirterek, 31 Mart’ta Gürpınar halkının bu anlayışa son vereceğini ifade etti.

'BAŞ EĞMEYECEĞİZ, BAŞ VERMEYECEĞİZ!'

Ardından HDP eşbaşkan adayları ve halk, ilçe binasında bir araya geldi.

Burada halka hitap eden Van Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, şunları söyledi: "Biz zaten belediyeleri alacağız ama asıl derdimiz güçlü bir mesaj vermek. Kayyum atamalarına karşı Kürdistan’da başta AKP olmak üzere tüm sistem partilerini tabela partisi haline getirmek. 31 Mart’ta amacımız belediyelerden öte bir şeydir. 2,5 yıldır yaşadığımız süreci biliyorsunuz. Sayın Öcalan’a yönelik tecridi 5 Nisan 2015’te uygulamaya başladılar. Ondan sonra savaşa başladılar. Bu yüzden tecrit kırılırsa, savaş biter, özgürlük umudu yeniden ortaya çıkar. Bu yüzden devletin zoruyla bize boyun eğdirmeye çalışanlara boyun eğmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2015’te savaşı yeniden başlattığında ne demişti… ‘Ya baş eğecekler, ya baş verecekler.' Ama 2,5 yıldır bunu başaramadılar. Buradan bir kez daha sesleniyoruz; Kürt ne halkı ne baş eğecek ne de baş verecek!"