HDP heyeti Pertek yolunda da engellendi

Dersim’deki orman yangınlarını incelemek için bölgeye giden HDP’li heyet, Pertek yolunda da engellendi. HDP heyeti, akşam saatlerinde Dersim merkezde basın açıklaması yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Dersim Milletvekili Alican Önlü ile milletvekilleri Mahmut Toğrul, Erkan Baş, Meral Danış Beştaş, Erdal Aydemir, Murat Çepni, Mehmet Tiryaki, Dilşat Canbaz ve Kemal Bülbül’den oluşan heyet engelleniyor. Dersim’de orman yangınının devam ettiği Bali Deresi'ne doğru hareket eden heyet önce Ovacık yolunda sonra da Hozat yolunda “Bölgede operasyon sürüyor” gerekçesiyle askerler ve polisler tarafından engellendi.

Hozat yolunda oturma eylemi yaparak engellemeyi protesto eden HDP heyeti, daha sonra Pertek üzerinden yangın bölgesine gitmeye çalıştı. HDP heyeti, bu kez de Hozat, Çemişgezek, Pertek, Hıdırdamı köyü yol kavşağında askerler tarafında durduruldu. Askerler, milletvekillerinin Pertek ilçesine girişlerine izin vermedi. Asker Pertek Kaymakamı Arif Gül’ün “milletvekillerinin ilçeye girişlerini yasakladığı” gerekçesiyle izin vermeyeceğini kaydetti.

Burada bir süre kalan HDP heyeti, Dersim merkezde basın açıklaması yapmak üzere geri döndü.