HDP'li Paylan: Amed olarak dimdik ayaktayız

Amedliler, kayyum işgaline karşı yaptıkları oturma eyleminin ardından basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Dimdik ayaktayız" mesajı verildi, ortak mücadele çağrısı yapıldı.

Kayyum işgaline karşı kesintisiz eylem kararı alan Halkların Demokratik Partisi (HDP), bugün de Lise Caddesi'ndeki oturma eylemini sürdürdü. 2 saat süren oturma eyleminin ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “İrademe dokunma" pankartı açılırken, kitle, sık sık "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kayyum gidecek, biz kalacağız" ve “Be Amed jiyan nabe” sloganlarını attı. Açıklamaya HDP’li vekillerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, Barış Anneleri Meclisi ve halk katıldı. 

'ERDOĞAN İFTİRA ATIYOR, BELGE AÇIKLAYAMIYOR'

Eylemde konuşan HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, kötülüğün sıradanlaştığı günlerden geçildiğini ve zalimin zulmettiğini söyledi. Paylan, şöyle konuştu: “Tüm her şeye rağmen dimdik ayaktayız. Vekillerin dokunulmazlığı kaldırıldı, suç işlediler, eşbaşkanlarımız cezaevine konuldu; yılmadık. Yine direndik, seçimlere gittik; Amed, Van ve Mardin iradesini seçti. Erdoğan, dün yaptığı konuşmada yine eşbaşkanlarımıza iftira attı. FETÖ’cü hakimlerin bile demediği 'dağa para gönderiyorlar' söylemini kabul etmiyoruz. Üç yıl geçti, ortada bir belge dahi yok. Dört ay önce seçilen eşbaşkanlarımız kayyumların bıraktığı milyarlarca borcu nasıl dağa gönderiyorlar?"

'SESSİZ KALINIRSA SUÇ İŞLEMEYE DEVAM EDECEKLER'

Paylan, Türkiye halkları üzerindeki zulmün yıllardır devam ettiğini söyleyerek, konuşmasını şu sözlerle bitirdi: "Erdoğan ve Bahçeli, Talat Paşa yolundadır. Ermeni Soykırımı'na imza atmıştır, bu da Osmanlıyı yıktı, Anadolu’yu felakete sürdü. Onlar da aynı şekilde devam ediyor. İstanbul seçimi iptal edildiğinde CHP’yi çok sevdiğimizden yada İmamoğlu’na bayıldığımızdan değil, HDP’liler olarak demokrasi için yan yana durduk. Kayyuma Türkiye ve dünya sessiz kalırsa, Erdoğan suç işlemeye devam edecek. Tüm siyasetçiler tehlikede olacak. Amed olarak dimdik ayaktayız ve kayyumu göndereceğiz. Herkesin kayyuma karşı ses vermesi gerekir."