HDP'li vekillerin cenaze törenine katılımı engellendi!

Türk polisi, Amed'de bombardımanda yaşamını yitiren YJA-Star gerillası Devrim Türk’ün toprağa verileceği Yeniköy Mezarlığı’nı ablukaya aldı. Polis, HDP milletvekillerinin cenaze törenine katılmasını engelledi.

Amed'in Kulp ilçesi kırsalına yönelik 25 Temmuz’da yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren YJA-STAR gerillası Devrim Türk’ün (Hevidar Amed) cenazesi, uzun süren girişimler sonucunda ailesine teslim edildi. Aile üyeleri, çocuklarının cenazesini bekletildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’nda alarak, defnedileceği Yeniköy Mezarlığı’nda tören düzenledi. 

CAMİNİN ETRAFI ABLUKAYA ALINDI

Ancak mezarlık içerisinde yer alan camide kılınacak cenaze namazı öncesi caminin etrafı yüzlerce polis, zırhlı araç ve TOMA’larla abluka altına alındı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Musa Farisoğulları, Selçuk Mızraklı, Remziye Tosun’un da aralarında bulunduğu partili bir grup yönetici de, cenaze törenine katılmak için mezarlığa geldi. Ancak etrafları polislerce sarılan milletvekilleri ve partili yöneticilerinin mezarlığa girişleri engellendi. 

Cenaze, kılınan cenaze namazı sonrası polis eşliğinde milletvekillerinin durdurulduğu noktadan değil, başka bir kapıdan mezarlığa götürülerek, sadece aile fertlerinin katılmalarına izin verildiği bir törenle toprağa verildi.