HDP'nin Çermik adayları halkla buluştu

HDP'nin Çermik Belediye Eşbaşkan adayları Makbule Çakın ve Muharrem Şahin, halkla buluştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çermik İlçe Belediye Eşbaşkan adayları Makbule Çakın ve Muharrem Şahin’in tanıtımı için program düzenlendi. Eşbaşkan adayları ile birlikte HDP milletvekilleri Remziye Tosun ve Semra Güzel, HDP Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, Kaplıcalar mevkinde karşılandıktan sonra ilçe merkezine giriş yaptı. Adaylar, HDP Çermik ilçe binası önünde "Amed ya me ye” ve “Çermik ya me ye" sloganlarıyla karşılandı. 

'31 MART'TA ZAFER VAR'

HDP Çermik Belediyesi Eşbaşkan Adayı Muharrem Şahin, etkinlikteki konuşmasında, HDP'nin bütün dillerin, dinlerin ve renklerin partisi olduğunu belirterek, 31 Mart’ta zafer kazanacaklarını söyledi. 

'HERKES LEYLA GÜVEN'İ SAHİPLENMELİ'

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Adnan Selçuk Mızraklı ise DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in açlık grevinin 87’nci gününde olduğunu hatırlatarak, vicdanı olan herkesin bu direnişi yüreğinde hissetmesi gerektiğini vurguladı. 

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'e hapis cezaları verilmesine dikkat çeken Mızraklı, "Bizi hapsedebilirler ama fikrimizi düşüncelerimizi ve zihniyetimizi hapsedemezler" mesajını verdi.

Milletvekilleri ve adaylar, Dicle ilçesine geçti.