HDP otobüsüne saldırı polisin nöbet tuttuğu yerde oldu

HDP seçim otobüsüne yapılan saldırı düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi. HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, saldırının polisin 24 saat nöbet tuttuğu bir bölgede olduğuna dikkat çekti.

Van’da HDP seçim otobüsüne yönelik taşlı saldırıyı protesto etmek amacıyla olay yerinde basın açıklaması yapıldı. Eyleme HDP Van il eşbaşkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eşbaşkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, HDP Milletvekili Muazzez Orhan, ilçe belediye eşbaşkan adayları, TJA aktivistleri, DTK temsilcileri ve halk katıldı. Açıklamada sık sık ‘Faşizme karşı omuz omuza’ ve ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganları atıldı.

DEDE : 24 SAAT POLİSİN NÖBET TUTTUĞU YERDE...

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, siyasi çalışmaları sırasında parti binaları ve attıkları her adımın polis tarafından takip edildiğini fakat böylesi bir saldırının karakol ve polis bekleme noktasının hemen yanında yapılmasının manidar olduğunu kaydetti.

Dede, "En ufak bir seçim çalışmamıza dahi her türlü gücünü kullanan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne yazık ki 20 metre ilerisinde olan bir saldırıyı görecek yeterliliğe sahip değilmiş. Saldırı sadece HDP seçim otobüsüne yönelik değil, demokrasi mücadelesine yapılmıştır. Bu farklılıklara yönelik bir saldırıdır. Elbetteki bu saldırı bugüne kadar olduğu gibi bizleri yıldıramadı ve yıldıramayacak. Saldırılara karşı daha azimli bir şekilde çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

AVCI: HDP SADECE BİR PARTİ DEĞİL!

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, HDP’nin sadece bir siyasi parti değil, büyük bir umut olduğunu belirtirken, "Birkaç kişi tarafından gerçekleştirmiş saldırı olarak geçiştirilemez" dedi.