HDP Van İl Örgütü’nden Newroz çağrısı

HDP Van İl Örgütü, Çarşamba günkü Newroz kutlamaları için basın toplantısı düzenleyerek, Van halkını alanlara çağırdı.

HDP Van İl Örgütü'nün binasında Newroz gündemiyle basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Van il eş başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van il eş başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP-DBP PM üyeleri, DTK temsilcileri, TJA aktivistleri ve halk katıldı.

DEDE: HALKLAR KENDİ KADERİNİ BELİRLEMEK İSTİYOR

İl Eş Başkanı Ümit Dede, toplantıdaki konuşmasında şöyle dedi: "Ülkemiz ve Ortadoğu halkları tarihin en kritik kavşağına girmiş bulunuyor. Özellikle Ortadoğu merkezli devam eden vekalet savaşları adı konulmamış bir dünya savaşına sahne olmaktadır. Önümüzdeki yüzyılın kaderi bugün çiziliyor. Halkların kaderini ise emperyal güçler kendi çıkarları doğrultusunda çizmeye çalışırken, buna karşı kendi kaderini belirlemek isteyen halklar da büyük bir mücadele ve direnişi ortaya koyuyor."

“Kürt halkı da bu yüzyıldaki yerini almak için demokratik mücadelesini her gün biraz daha büyütüyor" diyen Dede, şöyle devam etti:

"İşte böyle bir noktada bir kez daha ve baharla birlikte yeni umutlarımız ile birleşerek tüm halkların mücadele ruhuyla özgür bir dünyaya doğru yürüyoruz. Halkımız için her yıl yeni umutların müjdecisi olan Newroz bayramını da yine yüz binlerle kutlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda gerekli tüm yasal işlemler yapılmış, ziyaretler gerçekleştirilmiş, el ilanları dağıtılmış ve halkımızla toplantılar düzenlenmiştir.

Bu yıl Newroz kutlamalarına HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, bölge milletvekilleri, HDP-DBP Van il eş başkanları ve sanatçı olarak Koma Çiya ve Grup Munzur katılacaktır."

Dede, Newroz'u görkemli bir şekilde kutlamak için tüm halkı 21 Mart Çarşamba saat 10.00'da Newroz alanına davet etti.

Basın toplantısı alkış ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.