GÖRÜNTÜLÜ

‘Heval Egîd korkuyu öldüren kişi oldu’

YJA Star komutanlarından Hêlîn Bêrîtan, “Heval Egîd Kurdistan'da korkuyu öldüren ve cesareti her yaştan insanın kalbine nakşeden kişi oldu” dedi.

KOMUTAN EGÎD ÜZERİNE

Türk iktidarının yok oluşunun kıyısında olduğunu belirten YJA Star komutanı Hêlîn Bêrîtan, ne yaparsa yapsın Egîd’in savaşçılarıyla baş edemediğini söyledi. 

YJA Star komutanlarından Hêlîn Bêrîtan, efsane komutan Egîd (Mahsum Korkmaz) hakkında ANF’ye konuştu. Duruşu, savaş taktikleri, Önderliğe bağlılığıyla örnek olan Egîd’in Zafer gerillacılığında öncü olduğunu belirten Bêrîtan, şunları söyledi: “Heval Egîd Kurdistan da korkuyu öldüren ve cesareti her yaştan insanın kalbine nakşeden kişi oldu. Heval Egîd’in ruhunu yaşatan binlerce kadın ve erkek gerilla var. Demokratik modernite gerillacılığında zamanın ruhunu yansıtan, derin bir taktikle düşmanın inlerine sızan Heval Egîd’in ruhudur. Yoldaşlarımız, oluşturduğu büyük inanç ve iradeyle savaşıyor. Türk iktidarı, yokoluşunun kıyısında, ne yaparsa yapsın Egîd yoldaşımızın savaşçılarıyla baş edemiyor.’’


DÜŞMANIN ENSESİNE BİR NEFES MESAFESİ

YJA Star komutanlarından Hêlîn Bêrîtan, gerillanın son dönemdeki devrimci operasyonlarına ve başarılarına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Gerilla bir nefes kadar düşmanın ensesindedir, bunu bilsinler. Ne zaman, nerede, ne yapacağımız belli değil. Gerilla, zafer gerillacılığına odaklanmış durumda, büyük bir saldırı ruhuyla zafer gerillacılığında ilerlemekte. Avaşîn, Zap, Metîna’da süren savaş, yoldaşlarımızın büyük azmi, direngenliği ve taktik üstünlüğüyle zafere doğru yol alıyor. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü gerçekleştirme amacına bağlıyız.”

NEWROZ RUHUYLA SAVAŞIYORUZ

Kurdistan halkı için Newroz ruhuyla savaştıklarını ve canlarını feda ettiklerini belirten YJA Star komutanlarından Hêlîn Bêrîtan, şöyle konuştu: “Zafer bayrağını kaldırmak için şehit olan yüzlerce yoldaşımızın savaşçılarıyız ve onların intikamını almak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Düşman taktik ve keşif uçakları konusunda kendisine çok güveniyordu ama komutanlarımızın da açıkladığı gibi gerilla keşif uçaklarına karşı füze sistemini geliştirdi. Ne halkımız ne de gerilla eskisi gibidir. Gerilla, yeni taktik ve tekniğiyle büyük gelişmeler göstermektedir.”