Hewlêr'de 15 parlamenter Türk işgaline karşı 'oturum' istedi

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda 15 parlamenter, Başur’a yönelik işgal saldırılarına karşı oturum yapılması için dilekçe verdi.

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda YNK, Yeni Nesil Hareketi, Komela İslami, Yekgirtu ve Goran Hareketi'nden 15 parlamenter, Türk devletinin Başur’a yönelik işgalci saldırılarına dair oturum yapılması için Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı’na dilekçe sundu.

Dilekçeye imza atan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Yeni Nesil Hareketi Parlamenteri Mem Burhan Qanih, “Parlamentoda oturum yapıldığı takdirde Irak ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne ‘bağımsızlık’larına sahip çıkmaya çağıracağız. Bu ulusal, yasal ve insani bir sorumluluktur. Bölge parlamentosu görevini yerine getirmelidir. Umarız bu tepkiler sonuç verir” dedi.

Parlamento başkanlık heyetinin 14 gün içerisinde oturum zamanını belirlemesi gerekiyor.

İMZALAR DÜN SUNULMUŞTU

Başur’da aralarında Ebdullah Mela Nuri, Şêrko Heme Emin, Hewjin Mela Emin, Umit Qeredaxi, Şoreş Xidir’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda aydın, aktivist, siyasetçi, gazeteci ve yazar, işgal saldırılarına karşı topladığı imzaları dün Irak Parlamentosu Süleymaniye Ofisi’ne sunmuştu.

İmza kampanyasına Irak Parlamentosu’ndan 52 parlamenter de destek vermişti.