Hewler’de iki açlık grevcisi buluştu: Söz değil, direniş vakti

Germiyan’da açlık grevinde olan Hêrem Mehmud, yine Hewlêr’de açlık grevini sürdüren Nasır Yağız’ı ziyaret etti. Ziyarette, halka ve gençliğe direnişi daha güçlü sahiplenme çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması için Germiyan’ın Kelar ilçesinde 68 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Herêm Mehmud, aynı taleple Hewlêr’de 168 gündür açlık grevi eyleminde olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Üyesi Nasır Yağız’ı ziyaret etti.

'DİRENİŞ ONLARI KORKUTUYOR; HALK DAHA ÇOK SAHİPLENMELİ'

Mehmud, direnişlerinin her geçen gün büyüdüğünü söylerken, şunları belirtti: "Nasır’ı görmek bana zafer ve özgürlüğü hissettirdi. Leyla ve Nasır, açlık grevi eylemine başlamam için bana güç verdiler. Açlık grevi eylemleri birçok alana yayılsa da yeterli değildir. Kürt halkının bulunduğu her yerde direniş olmalı ve halk eylemlere sahip çıkmalıdır. Kürt düşmanları eylemlerin geniş alanlara yayıldığını görünce halka saldırıyor. Kürt halkının direniş gücünden korkuyor. Zafer ulaşmak için direnişi büyütmeliyiz, faşizmi yıkmalıyız ve Önder Apo’yu özgürleştirmeliyiz."

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e selamlarını ileten Mehmud, “Leyla Güven yalnızca açlık grevi eylemlerinin öncülüğünü değil aynı zamanda bütün kadınların öncülüğünü yapıyor. Başur’daki kadınlar da Leyla Güven gibi öncülük etmeliler. Önder Apo üzerindeki tecrit bütün Kürt halkına ve Ortadoğu halklarına uygulanıyor. Çalışmalarımızı daha güçlü şekilde yürütmeliyiz. Herkes barış çabalarına katkı sunmalıdır” dedi.

Mehmud, halka seslenmeye devam ederek, “Zafere daha çabuk ulaşmak için halkımızı eylemlere sahip çıkmalı ve direnişi yükseltmelidir. Bütün açlık grevi eylemcilerini selamlıyorum. Direnişimiz Önder Apo’yu zindandan çıkaracağız. Başur, Bakur, Rojhilat ve Rojava halkına çağrım tecridin kırılması için başlatılan ölüm orucuna başlayan eylemcilere sahip çıksınlar" diye konuştu.

YAĞIZ: BİRLİK OLURSAK KAZANIRIZ

Mehmud’un açlık grevi eylemine başladığını duyduğunda zaferi bir kez daha hissettiğini söyleyen Yağız, “O zaman anladım ki direnişimiz zafere ulaşacak. Önder Apo’nun fikirlerini benimsemek, ulusal birlik temelinde halkımın yanında olmak istedim. Herêm yoldaşım eylemime bir cevap oldu. Herêm duruşuyla Önder Apo’nun fikirlerine sahip çıktığını gösterdi” şeklinde konuştu.

Öcalan’ın şahsında bütün insanlara tecrit uygulandığını kaydeden Yağız, “Tecridin kırılması için Kürt birliğine ihtiyaç vardır. Kürt halkının düşmanları, Kürtlerin her yerde birlik adımları attığını görüyor ve korkuyor. Korktuğu için halka saldırıyor. Saldırıların en büyüğü de Önder Apo şahsında bütün Kürt halkına yönelik uygulanan tecrittir. Kürtler birlik olursa, dünyadaki bütün halklara örnek olur” dedi.

KÜRT GENÇLİĞİNE ÇAĞRI

Kürt gençlerine çağrıda bulunan Yağız, şunları belirtti: “Gençler tecride karşı sessizliği kırsın. Cezaevleri önünde başlatılan eylemler annelerin eylemleri ile sınırlı kalmamalı. Kürdistan’daki gençler el ele vermeli ve eylemlere sahip çıkmalıdır. Çağrım bütün kurumlara, siyasetçilere, aydınlara, akademisyenlere ve Bakur, Başur halkına; söz söyleme zamanı değil, direniş zamanıdır. Direnişi büyütmeliyiz ve zafere ulaşmalıyız. Herêm Mehmud’a ziyareti için teşekkür ediyorum. Zafer Kürt halkının olacak, faşizmi yıkılacaktır. Hewlêr’den bütün açlık grevi eylemcilerine selamlarımızı iletiyoruz ve başarılar diliyoruz."