Hewlêr Parlamentosu acil toplantıya çağrıldı

Güney Kürdistan’da 12 Mayıs parlamento seçimlerine hile karıştırıldığına yönelik tepkiler devam ederken, 43 vekil yerel parlamentoyu acil toplantıya çağırdı.

Irak genel seçimleri 12 Mayıs’ta yapıldı. Seçimlerin Güney Kürdistan’ın ayağına ilişkin yoğun tepkiler var. Goran Hareketi, Yekgirtû, Komeleya İslam, Komünist Parti, İslam Hareketi’nden parlamenterler, hile ve sahtekarlık yapıldığını belirtiyor. Bu çerçevede 43 vekil, sahtekarlıkların araştırılması için yerel parlamentoda acil oturum istedi.

Seçimlerin ardından KDP ve YNK dışındaki altı parti, seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle oyların yeniden sayılmasını istemişti.

Partilerin itirazları daha sonuç vermeden Irak Yüksek Seçim Komisyonu, uzun süren bekledikten sonra sonuçları açıkladı. Ancak sahtekarlık yapıldığına dair tepkiler devam ediyor.

Bir acil oturum talebi Bağdat parlamentosu içinde yapıldı. Kısa bir süre önce Irak parlamentosundan 81 parlamenter, seçim sonuçlarının tartışılması ve netleştirilmesi için Irak parlamento başkanlığından acil oturum talebinde bulunmuştu.