Hewlêr Parlamentosu’ndan bir heyet Efrîn yolunda

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’ndan bir grup parlamenter, Türk işgal saldırılarına karşı Hewlêr’den Efrîn’e gitmek için yola çıktı.

Rojnews’in haberine göre heyette, Komünist Partisi Parlamenteri Ebu Karwan, KDP Parlamenteri Eli Halo, Goran Hareketi Parlamenteri Şêrko Heme Emin ve Yekgırtu Parlamenteri Suhrab Mikail yer alıyor.

Heyetin sabah saatlerinde Efrîn’e doğru yola çıktığı bildirildi. Bu girişim Kürdistan Bölgesi Parlamentosu kararı doğrultusunda gerçekleşiyor.

Karar gereğince 5 farklı partiden birer kişi heyette yer alıyor. Heyet üyelerinden YNK Parlamenteri Salar Mehmud, “Türk devletinin Efrin’e yönelik saldırılarını yerinde incelemek istiyoruz. Türk devleti insanlıktan uzak ve yasaları çiğneyerek Efrin’e saldırıyor. Efrin’de yaşananları yerinde inceleyip, raporlaştırmak istiyoruz. Hazırlayacağımız raporu Kürdistan Bölgesi Parlamentosuna sunacağız. Ayrıca uluslararası kuruluşlara da raporumuzu göndereceğiz” dedi.

Güney Kürdistan halklarının mesajlarını da Efrin’de direnenlere götürmek istediklerini belirten Salar Mehmud, Sêmelka Sınır Kapsı’nın açılması için çaba içinde olduklarını ifade etti.