GÖRÜNTÜLÜ

‘Hiçbir güç bizi Önderliğimizden uzaklaştıramaz’

Uluslararası Komplo’nun amacına ulaşmadığını belirten gerillalar, “Biz mücadelemizde iddialı ve kararlıyız, hiçbir güç bizi Önderliğimizden uzaklaştıramaz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı hedef alan Uluslararası Komplo’nun 25. yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuşan gerillalar, artık fiziki özgürlüğünün sağlanacağını söyledi.


HPG gerillalarından Dilxwaz Teyî, Kürt Halk Önderi şahsında Kürt halkına karşı komplo geliştirildiğini belirterek, şunları ifade etti: “Komplonun amacı, Kürt halkının dilini, kültürünü, Kürt olarak yaşam haklarını ellerinden almak, soykırımdan geçirmekti. Kürt halkı şahsında tüm ezilen halkların, eşitlik, özgürlük istemlerini yok saymaktı. Tarihte hiçbir lider için kendini yakma ya da fedai eylem gerçekleşmemiştir. Rêber Apo’nun özgürlüğü için farklı birçok kesimden insanlar hiçbir tereddüt yaşamadan kendilerini feda etti. ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ dediler.

ÖNDERLİĞİMİZİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

Önderliğimizin her koşul altında göstermiş olduğu mücadeleden büyük bir güç almaktayız. Kurdistan Özgürlük Gerillaları ve Rêber Apo’nun militanları olarak elimizden gelenin en iyisi için mücadele etmekte ve dağlarda savaşmaktayız. Son dönemdeki eylemler, gerillanın iradesinin ve inancının ne kadar büyük olduğunun ifadesidir. Bu eylemler, faşist TC ordusunu büyük bir yıkıma uğratmış olup Önderliğimizin elini güçlendirmiştir. Kendini Kürt sayıp da ihanetçi olanlara, onurunu iki kuruşa satanlara da büyük bir cevap olmuştur. Önderliğin fiziki özgürlüğünün, 2024’te gerçekleşeceğinin inancındayız.”

MÜCADELEYİ BÜYÜTME SÖZÜ

YJA Star gerillalarından Militan Zagros da Kürt Halk Önderi’nin tüm halklar ve ezilenler için eşitlik ve özgürlüğe dayalı paradigmasına işaret ederek, hegemonik güçler bundan korktuğunu söyledi. Kürt Halk Önderi’nin fikirlerinin dünyanın dört bir yanına yayıldığını, devlet aklı ve sistemini zayıflattığını kaydeden Zagros, şöyle konuştu: “Devlet, toplumu o kadar boğuyor, yoksul bırakıyor, bastırıyor ki Önderliğin düşünceleri bir deniz gibi her yere yayılmış durumda. Toplumlar, özgürlüklerini Önderliğimizin ideolojisinde görmekte. Önderliğin militanları olarak mücadelemizi büyütme sözü veriyoruz. Medya Savunma Alanları’ndaki eylemler, faşist TC devletini tarumar etmiş durumda. 2024, Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü garantileyen bir yıl olacaktır, buna inancımız büyüktür. Düşmanın Kurdistan’da amacına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz.”

ORTADOĞU’YU AŞIP EVRENSELLEŞTİ


HPG gerillalarından Derwêş Kaziwa ise Kürt Halk Önderi’nin hem direnişi ve üretimiyle komployu boşa çıkardığını hem de  ideolojisinin Ortadoğu’yu aşıp evrenselleştiğini söyledi. Gerillanın her koşulda faşist TC ordusunu vurduğunu kaydeden Kaziwa, şunları dile getirdi: “Savaşta psikolojik üstünlük gerillanın elindedir. Kurdistan, Türk devletine ait değildir, askerlerini savaşmak için Kurdistan’a yolluyor. Kurdistan’da Türk devletine verilecek hiçbir parçamız yoktur. Kurdistan, Türk askerlerine mezar olacaktır. Ki öyle de oluyor.”

ARTIK SADECE KINAMAK YETMİYOR

İçinde bulunulan süreçte komployu sadece kınamanın yetmediğini, artık bunu aşmak gerektiğini vurgulayan Kaziwa, şöyle konuştu: “Herkes kendi gücüne göre katkıda bulunmalı. Gerilla çok güçlü eylemler gerçekleştirmekte. Devrimci halk savaşında halk ve gerilla birbirini tamamlamak zorunda. Önderliğin fiziki özgürlüğü, Kürt halkının özgürlüğü; Kürt halkının özgürlüğü dünya halklarının özgürlüğü anlamına gelmektedir.”

İDDİALI VE KARARLIYIZ


HPG gerillalarından Amed Başûrî de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu ve Kurdistan halkları üzerindeki etkisine dikkat çekerek, şunları söyledi: “TC devleti, halk ve Önderliğimiz arasındaki bağı yok etmek için tecrit içinde tecrit uygulamakta. Gerilla ve halk olarak bunu kabullenmiyoruz. Zindanlarda yoldaşlarımız açlık grevinde. Hareketimizin başlattığı kampanya, büyük bir ilgi görmüş durumda, birçok kesim dünya genelinde Önderliğimiz için alanlarda, gerilla da dağlarda büyük eylemler gerçekleştirmekte. Biz mücadelemizde iddialı ve kararlıyız, hiçbir güç bizi Önderliğimizden uzaklaştıramaz. Maneviyatımız Önderliğimiz ve şehit yoldaşlarımızdır. Eğer Rêber Apo’dan haber alamazsak eylemlerimiz daha büyük etkiyle devam edecektir.”