HPG: 4 istihbaratçı, 8 asker ve 1 kontra öldürüldü.

HPG/YJA STar gerillaların işgalci Türk ordusuna yönelik gerçekleştirdiği eylemlerde, 4 istihbaratçı, 8 asker ve 1 kontra öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"Serhat Eyaleti genelinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz 1 Aralık günü saat 16.45’te Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Serêkanî Karakolu ile sınır hattında güvenlik yolu çalışması yapan askerlere yönelik eş zamanlı 2 eylem düzenlemiştir.

4 İSTİHBARATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Güçlerimiz Serêkanî Karakolu yolu üzerinde hareket halinde olan Amarok tipi askeri araca yönelik 2 koldan eylem gerçekleştirmiştir. Düşman aracının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde araç tümden imha edilmiş ve tespit edilen 4 istihbarat elemanı ile 1 kontra öldürülmüştür.

Eş zamanlı olarak güçlerimiz, sınır hattı üzerinde güvenlik yolu çalışması yapan ve işgalci TC ordusuna ait bir kamyonu hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan bu kamyon imha edilmiş ve tespit edilen 1 düşman askeri öldürülmüştür. Gerçekleştirilen eylemler ardından işgalci TC ordusu alanı obüs, havan ve tanklar ile bombalamıştır.

MEVZİLER İMHA EDİLDİ

2 Aralık günü (bugün) saat 09.00’da güçlerimiz, Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki bir düşman mevzisinin hedeflendiği bu eylemde mevzi imha edilmiş ve içinde bulunan 2 düşman askeri de öldürülmüştür.

5 İŞGALCİ ÖLDÜRÜLDÜ

1 Aralık günü saat 12.30’da güçlerimiz yine Lêlîkan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzii imha edilmiş ve tespit edilebilen 5 düşman askeri öldürülmüştür. İşgalci TC ordusu eylem ardından alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

UÇAKLAR ŞUKÊ VE ŞATANOS'U VURDU, GERİLLA KAYBI YOK

1 Aralık günü 20.30 - 21.30 saatleri arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şukê ve Şatanos alanları ile Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Lêlîkan Köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."