HPG 4 şehidin kimliklerini açıkladı

Şehadete ulaşan 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Êrîş, Partizan, Şaho ve Baran yoldaşlarımız tarihi direnişi ilmek ilmek örmüş, yiğitçe savaşarak şehitler kervanına katılmıştır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit 4 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“Kürt halkı yüz yıldır kendisine giydirilmeye çalışılan soykırım kefenini yırtmak, dirilip ayağa kalkmak, varlığını kabul ettirip özgürce yaşamak için amansızca mücadele etmektedir. Yüz binlerce şehit vererek, emsalsiz acılar çekerek ve tarihi direniş örnekleri göstererek ayakta kalmayı başaran Kürt halkı, Önder Apo’nun elli yıl önce başlattığı özgürlük yürüyüşü temelinde varlığını koruma ve özgürlüğünü kazanma mücadelesine girişmiştir. Kürt halkının yeminli düşmanı olan faşist Türk devleti bu soykırım politikasının yüzüncü yılı olan 2022’de Medya Savunma Alanları’nı işgal edip Kurdistan Özgürlük Hareketi’ni zayıflatarak tasfiye etmeyi ve Kürt halkının özgürlük umudunu tamamen yok etmeyi amaçlamıştır. Ancak Kurdistan Özgürlük Gerillası tarihte eşi görülmemiş bir fedailik duruşu sergileyerek destansı bir direniş sürecini geliştirmiş, düşmanı durdurup planlarını bozarak boşa çıkarmayı başarmıştır. Bu direnişi fedaice geliştiren, hesapsızca mücadele eden, tüm benliğini halkımızın özgür bir gelecek sahibi olmasına adayan ve buna öncülük eden halkımızın en güzel evlatları olan kahraman şehitlerimiz olmuştur. Bu sürecin Apocu fedai militanları ve seçkin kahramanları olan Êrîş, Partizan, Şaho ve Baran yoldaşlarımız tarihi direnişi ilmek ilmek örmüş, yiğitçe savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.

Onurumuzu, topraklarımızı ve özgür geleceğimizi koruyarak tarihe geçen Êrîş, Partizan, Şaho ve Baran yoldaşlarımız şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılık sözümüzü yineliyoruz. Gever’den Agirî’ye, Rewanser’den Hezex’e ulusal direnişi geliştiren kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine ve tüm Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Êrîş Avent Gever
Adı Soyadı: Mahsum Korkmaz Özek
Doğum Yeri: Gever
Anne – Baba Adı: Saliha – Servet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Partizan Taylan
Adı Soyadı: İdris Bozkurt
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Altun – Şefik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Şaho Tolhildan
Adı Soyadı: Nasır Fereci
Doğum Yeri: Rewanser
Anne – Baba Adı: Fanus Alizade – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 27 Ekim 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Baran Hezex
Adı Soyadı: Rıdvan Demir
Doğum Yeri: Şirnex
Anne – Baba Adı: Hediye – Şabettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Kasım 2022 / Medya Savunma Alanları

 

ÊRÎŞ AVENT GEVER

Partimiz PKK öncülüğünde gelişen Kurdistan Özgürlük Mücadelesi Kurdistan toplumunda önemli devrimler geliştirmiş, düşmanın on yıllardır üzerine attığı ölü toprağı yırtarak direnen halk gerçekliğini açığa çıkarmıştır. Gever halkımız da özgürlük mücadelemizin başlarından itibaren büyük bir coşku ve heyecanla özgürlük mücadelemizin yanında yer almış, en değerli evlatlarını gerilla saflarına katarak yurtseverlik görevlerini yerine getirmişlerdir. Gever’den gerilla saflarına katılan birçok yoldaşımız fedai birer komutana dönüşmüş ve halkımızın özgürlük mücadelesine damgalarını vurmuştur.

Êrîş yoldaşımız da böylesi köklü bir geleneğin hakim olduğu yurtsever bir ailede doğmuştur. Ailesi daha doğar doğmaz efsanevi komutanımız Mahsum Korkmaz yoldaşın ismini Êrîş yoldaşımıza uygun görmüştür. Böylece Kurdistan dağlarında geliştirilen tarihi direniş halkımızca sahiplenilmiş, bu direnişin kahramanlarının isimleri yeni nesillerde yaşatılmaya devam etmiştir. Êrîş yoldaşımız aldığı ismin ağırlığı ile daha çocukluk dönemlerinden itibaren Partimize ve gerillaya hayranlık duymuş, gerillaya katılacağı günün hayalini kurmuştur. 2009 yılında amcasını oğlu Erîş Avent Gever (Cengiz Özek) yoldaşımızın gerilla saflarına katılmasından sonra Êrîş yoldaşımız da derinden etkilenmiş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilladaki ilk eğitimini Zagroslarda alan Êrîş yoldaşımız burada dağ ve gerilla yaşamına dair temel bilgileri öğrenmiş ve hızlıca pratik çalışmalara dahil olmuştur. İlk gerillacılık pratiğini Metîna alanında yapmış, kendisini askeri ve ideolojik olarak geliştirme imkanı bulmuştur. Gerilla saflarına katıldığından itibaren her zaman fedaice bir katılımın sahibi olan yoldaşımız, kendisini her geçen gün daha fazla eğiterek sürekli bir gelişim içerisinde olmuştur. 2012 yılında Devrimci Halk Savaşımızın başlangıç fişeğini çakan ve Andok Farqîn (Ramazan Yılmaz) yoldaşımızla birlikte Kayseri’de eylem yapan Erîş Avent Gever (Cengiz Özek) yoldaşımızın şehadetinden sonra Êrîş yoldaşımız da Hêzên Taybet çalışmalarına dahil olarak hem Êrîş Avent yoldaşın ardılı olma hem de fedailik yoğunlaşmalarını daha da derinleştirme imkanı bulmuştur. Hêzên Taybet çalışmaları içerisinde emekçi, sıcak kanlı ve mütevazi kişiliği ile öne çıkmıştır. Kendisini Önderlik ideolojisinde derinleştirmek için eğitimlere aktif bir şekilde katılmış, yürüttüğü tartışmalarla hem kendi yoğunlaşmalarını yoldaşları ile paylaşmış, hem de yoldaşlarının da daha iyi yoğunlaşmalarına katkıda bulunmuştur. Her zaman Erîş Avent Gever yoldaşın anısını yaşatma ve onun şahsında tüm şehitlerimizin intikamını almanın yoğunlaşmasında olmuş, büyük bir öfke duyduğu Türk devletine karşı fedai eylem yapmak için defalarca öneride bulunmuştur. Sadeliği ve dürüst katılımı ile örnek bir militan olan Êrîş yoldaşımız uzun bir süre fedai komutanımız Şervan Varto yoldaşla birlikte kalmış, onun hakikat yolculuğundan pay almıştır. Şervan yoldaşımızın şehadetinden sonra düşmana olan öfkesi daha da artmıştır. Bu öfkesini daha fazla mücadelenin zemini haline getirmeyi başaran yoldaşımız fedailiği bir yaşam biçimi haline getirmiş, yaşamın her anında fedaice bir katılımı esas almıştır. Yüksek güven, öz disiplin ve duyarlılık gerektiren birçok kritik çalışmada yer alan yoldaşımız, bu çalışmalara büyük bir ciddiyet ve sorumluluk duygusu ile yaklaşmış ve başarılı olmayı en temel hedefi olarak belirlemiştir. Garê, Zap, Metîna, Zagros, Qendîl ve ülkemizin birçok alanında gerillacılık yapan Êrîş yoldaşımız kesintisiz ve dur durak bilmeyen bir mücadelenin sahibi olarak tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Apocu bir fedai olarak Önderliğimizin içerisinde bulunduğu esaret durumunu hiçbir zaman kabul etmemiş, bir militan olarak bunda kendi sorumluluğunu her zaman hissetmiştir. Bundan dolayı daha fazla mücadele ederek Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamayı kendisi için bir borç bilmiş, tüm mücadelesini bu eksende yürütmüştür. Bu anlamda Önderlik tarzında daha fazla derinleşmeyi, mücadelesinin temposunu daha fazla artırmayı esas almıştır.

Medya Savunma Alanları’na yönelik düşman saldırılarının arttığı bir süreçte Medya Savunma Alanları’na geçen yoldaşımız, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’ne katılmıştır. Hamle sürecinde de birçok kritik çalışmada yer almış, fedai katılımı ile büyük fedakarlıklar gerektiren birçok çalışmayı başarılı bir şekilde yerine getirmiştir. Savaş tünellerinde ve hareketli timler şeklinde direnen yoldaşlarının yanında olmayı çok isteyen Êrîş yoldaşımız, katılımı ile bu yoldaşlarının yükünü hafifletmek istemiştir. Bu amaçla Partizan yoldaşımızla birlikte görevde bulundukları sırada gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşmış ve şehitler kervanına katılmıştır.

 

PARTİZAN TAYLAN

Partizan yoldaşımız Agirî’nin Dûtax ilçesinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Çocukluğunun büyük bir kısmını köy ortamında geçiren Partizan yoldaşımızın kişiliği daha çok burada şekillenmiştir. Sade ve doğal yanları belirgin olan yoldaşımız sistemin tüm özel savaş politikalarına rağmen özünü korumayı başarmıştır. Yakın çevresinden gerilla saflarına katılımların olması daha küçük yaşlarda Partizan yoldaşımızın özgürlük mücadelemize yakınlık duymasını sağlamıştır. Ailesinin geçimine katkıda bulunmak için gençlik dönemlerinde Türkiye metropollerinde çalışmak zorunda kalmıştır. Bu süreçte emek olgusunu tanımaya başlayan yoldaşımız, aynı zamanda yurtsever gençlik ortamı ile de tanışmaya başlamıştır. Şengal ve Kobanê’de halkımıza yönelik yoğun saldırıların ve katliamların olduğu dönemlerde düşmana karşı büyük öfke duymuş, direniş saflarına katılarak halkımızın yanında yer almak istemiştir. Fakat bu istemini gerçekleştiremeden tutuklanmıştır. Kısa bir süre gözaltında kaldıktan bırakılan Partizan yoldaşımız, bu kısa süreçte düşman gerçekliğini daha yakından tanımıştır. Bu düşman gerçekliğine karşı mutlaka mücadelesinde ısrar etmesi gerektiğini bilen yoldaşımız, gençlik çalışmalarına aktif bir şekilde katılım sağlamıştır. Devrimci bir Kürt genci olarak halkımıza karşı sorumluluklarının bilincinde olan Partizan yoldaşımız, bu bilinç düzeyini kendisi gibi birçok Kürt genci ile paylaşmış, onların da devrim saflarındaki yerlerini almalarını sağlamıştır. 2018 yılında akrabası olan Taylan Ararat yoldaşımızın şehadete ulaşması Partizan yoldaşımızda derin bir etki yaratmıştır. Taylan yoldaşımızın silahını kaldırmak ve onun şahsında tüm şehitlerimizin intikamını almak için mutlaka gerilla saflarına katılması gerektiğini düşünen yoldaşımız 2018 yılının sonlarında tekrar gerilla saflarına katılmak için girişimde bulunmuş fakat tekrar talihsiz bir şekilde düşmana esir düşmüştür. Gerilla saflarına katılmaktaki ısrarlı duruşunu düşmanı tüm saldırılarına rağmen koruyan ve bunun için her türlü fedakarlıktan geri durmayan yoldaşımız 2019 yılında bu istemini başarmış ve gerilla saflarına katılmayı başarmıştır.

Gerilladaki ilk eğitimini aldıktan sonra var olan örgütsel tecrübelerini daha da artıran yoldaşımız hayalini kurduğu gerilla yaşamı ile bütünleşmiş, aktif bir katılımın sahibi olmuştur. Özellikle gerillanın yoldaşlık ilişkilerinden derinden etkilenmiş, kendisi de iyi bir yoldaş olabilmek için büyük bir çaba ve gayretin sahibi olmuştur. Fedakar, emekçi ve çalışkanlığı ile bulunduğu her çalışmada yoldaşlarının yükünü hafifletmeyi esas alan yoldaşımız, bu özellikleri ile tüm yoldaşlarının saygısını kazanmıştır. Gerillaya katıldığı ilk zamanlarda daha çok savaş tünellerinin hazırlanmasında yer alan yoldaşımız, bu tünellerin özgürlük mücadelemizin zaferinin garantisi olacağı inancıyla tüm enerjisi ile çalışmıştır. Bir an bile çalışmalardan geri durmamış, moralli ve coşkulu katılımı ile tüm yoldaşlarına öncü ve örnek olmuştur. Sömürgeci Türk devletinin Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlük garantisi olan partimiz PKK’ye yönelik tasfiye amaçlı saldırılarına karşı direniş içinde olan yoldaşlarının yanında olmak isteyen Partizan yoldaşımız, bu amaçla hareketli gerilla timlerine dahil olmuştur. Hareketli gerilla timlerinin işgalci saldırılara karşı misyonunun farkında olan yoldaşımız bu misyona denk bir katılımın sahibi olmak için sürekli yoğunlaşmış, zengin taktiklerle düşmana daha fazla nasıl darbe vurulabileceğini araştırmıştır. Bu yoğunlaşmalarını yoldaşları ile de paylaşmış, onların da savaş sürecinde aktif bir katılım sahibi olmaları için çabalamıştır. İçerisinde bulunulan sürecin öneminin farkında olan Partizan yoldaşımız, bu zorlu süreç sonunda kazananın mutlaka Kurdistan Özgürlük Mücadelesi olacağına tüm varlığı ile inanmış, kendisi de bu sürece katılımı ile daha fazla katkıda bulunmak istemiştir. Bu amaçla birçok defa fedai eylem yapmak için rapor yazmış, yaşamdaki fedaice katılımı ile bu yoğunlaşmalarını tamamlamıştır. Partizan yoldaşımız 2 Ekim 2022 günü Êrîş Avent yoldaşımızla görevleri başındayken gerçekleşen düşman saldırısında şehadete ulaşarak, ölümsüzleşmiştir. Partizan yoldaşımızın bizlere devrettiği devrim görevlerini, onun şahsında tüm şehitlerimize layık olmanın bilinciyle mutlaka başarıyla yerine getireceğiz.

 

ŞAHO TOLHILDAN

Rojhilatê Kurdistanê halkımız yurtsever ve Kürtlük değerlerine olan bağlılıkları ile sömürgecilerin tüm asimilasyon ve soykırım politikalarına rağmen varlıklarını korumayı başarmış, geliştirdikleri direniş ve serhildanlarla özgürlükteki ısrarlarını her zaman göstermişlerdir. Bundan dolayı birçok defa katliamlara maruz kalmış fakat asil yurtseverlik duruşlarından taviz vermemişlerdir. Her zaman sadece Rojhilat’taki direnişleri değil Kurdistan’ın diğer alanlarındaki özgürlük çabalarına da destek vermiş, içerisinde yer alarak ulusal bir duruş sergilemiştir. Apocu Hareketin ortaya çıkması ile birlikte Rojhilatê Kurdistan halkımız da özgürlüğü Hareketimizde görmüş ve sarsılmaz bir bağla Hareketimiz etrafında kenetlenmiştir. Önderliğimizin esareti sırasında geliştirdiği serhildanlarla Önderliğimizi sahiplenmiş ve komplocu güçleri şaşkına çevirmiştir. Gerçekleşen Uluslararası Komplo’ya karşı binlerce en değerli evladını gerilla saflarına dahil eden Rojhilat halkımız, komploculara en anlamlı cevabı vermiştir.

Şaho yoldaşımız böylesi köklü yurtseverlik duygularının yaşandığı ve işgalcilere tarihin hiçbir döneminde taviz vermeyen Kirmanşan, Rewanser kentinde yurtsever bir ailede doğmuştur. Yaşadığı yerin doğal toplumun özelliklerinin yoğun yaşandığı ve ahlaki ölçülerin başat olduğu bir yer olması nedeniyle Şaho yoldaşımız da bu özellikleri kişiliğinde temsil etmiştir. Kapitalist sistemin kirliliğine bulaşmadan doğal özünü korumayı başaran yoldaşımız, daha çocukluğundan itibaren yaşadığı toplumdaki çelişkilerin farkına varmıştır. Özellikle bir Kürt olarak halkımızın özgürlüğünden mahrum olması ve ülkemiz Kurdistan’ın işgal altında olmasına anlam verememiştir. Gençlik dönemlerinden itibaren düşman gerçekliğini farkına varmış, halkımızın özgürlüğü için geliştirilen mücadeleleri tanımaya, anlamaya çalışmıştır. Bir Kürt genci olarak halkımıza karşı sorumluluklarının bilincinde olarak yetişen yoldaşımız her an bu sorumlulukları nasıl yerine getirebileceğinin yoğunlaşmasında olmuştur. Özellikle halkımıza karşı 2014-2015 yıllarında gerçekleştirilen sistematik soykırım saldırılarına karşı büyük öfke duymuştur. Bu süreçte Kerkuk’ten Efrîn’e kadar Apocu militanların düşman saldırılarına karşı geliştirdikleri fedaice direnişe tanıklık etmiş ve yaşanan yüksek fedai ruh karşısında derinden etkilenmiştir. Aradığı mücadele tarzının Kurdistan dağlarında gerilla saflarında olduğunun bilincine varan Şaho yoldaşımız, 2019 yılında yüzünü halkımızın özgürlüğünün teminatı olan dağlara dönmüş ve gerilla saflarına katılmıştır.

Gerilladaki ilk eğitimini Qendîl alanında alan Şaho yoldaşımız yabancısı olmadığı dağlara ve gerilla yaşamına kısa sürede adapte olmuştur. Yaşamın her anından kendisini sorumlu gören yoldaşımız, gerilla yaşamını sahiplenerek öncülük yapmaya başlamıştır. Gerillanın kutsal yoldaşlık ilişkilerinden çok etkilenen ve yoldaşlarına doğru bir yoldaş olabilmek için her zaman yoğunlaşmıştır. Bundan dolayı birlikte yaşadığı ve mücadele ettiği tüm yoldaşlarını saygısını kazanmayı başarmıştır. Askerliğe olan merakı ile öne çıkan yoldaşımız özellikle gerilla savaş tarzında kendisini sürekli eğitmiştir. Sadece klasik gerilla taktiklerinde değil, bu taktiklerin günümüz savaş tarzına uyarlanması anlamına gelen gerillanın yeniden yapılandırılması çerçevesinde geliştirilen yeni dönem taktiklerinde de uzmanlaşmıştır. Yine tünel savaşlarının öneminin farkında olan Şaho yoldaşımız ve tünellerin hazırlanmasında da önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Askeri ve pratik yönünü Apocu ideolojide derinleşerek daha bilinçli bir katılıma dönüştüren yoldaşımız Medya Savunma Alanları’na yönelik geliştirilen saldırılara karşı direnen yoldaşlarının yanında olmak istemiş ve bu amaçla önerilerde bulunmuştur. 2021 yılında Medya Savunma Alanları’na geçen Şaho yoldaşımız, hareketli gerilla timlerine dahil olarak Metîna alanına geçmiştir. Zafere olan inancı üst düzeyde olan yoldaşımız en büyük amacını Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamak olarak belirlemiş, bunun da fedailik ölçülerinde bir katılımla mümkün olduğunu dile getirmiştir. Düşmanın savaş tünellerinde direnen yoldaşlarımıza karşı namertçe kimyasal silah kullanması Şaho yoldaşımızda düşmana karşı bir öfke oluşturduğu gibi yoldaşlarına karşı da kendisini borçlu hissetmesine neden olmuştur. Bunun için sürekli her anını düşmana karşı eylem yapmak için yoğunlaşarak geçirmiştir. Yeni dönem gerilla savaş tarzına hakim olan yoldaşımız inisiyatifli bir katılım göstermiştir. Sürekli düşmanı takip eden Şaho yoldaşımız, düşmanın en küçük bir açığını bulduğu anda harekete geçmiş ve eylem gerçekleştirmiştir. Profesyonel bir gerilla olarak gizliliğe büyük önem veren Şaho yoldaşımız, sabırlı kişiliği ile düşmana karşı birçok defa sürpriz eylemler düzenleyerek yoldaşlarının direnişlerine cevap olmak istemiştir. Yoldaşlık ilişkilerinde son derece mütevazi ve dürüst olan Şaho yoldaşımız, askeri becerileri ile de örnek bir Apocu militan olmayı başarmıştır. Gelecek vadeden bir komutan adayı olarak bulunduğu her yerde ve anda dönem görevlerini başarı ile gerçekleştiren Şaho yoldaşımız biz yoldaşlarının her zaman örnek alacağı öncü bir militan olmuştur.

 

BARAN HEZEX

Beşiklik ettiği binlerce yıllık kadim kültürüyle Kurdistan’ın en önemli merkezlerinden olan Botan, bu kadim kültürü tüm saldırılara rağmen işgale ve işgalciye karşı korumuştur. Bu uğurda en yoğun mücadeleyi hala da veren Botan, Kurdistan’da onurlu Kürt direnişinin merkezlerinden olmuştur. Gerillanın bölgeye adımını atmasıyla birlikte gerillayı sahiplenmiş ve özgürlük mücadelemizin yanında tutum almıştır. Bu tutumundan dolayı işgalci TC devletinin en vahşi saldırılarına maruz kalmasına rağmen özgürlük tutkusundan taviz vermeyen Botan halkımız, en değerli evlatlarını gerilla saflarına göndermiş ve büyük bedeller vermiştir. Böyle bir halk gerçekliğinden gelen Baran yoldaşımız da Şirnex’in Hezex ilçesinde yurtsever Torî aşiretimize mensup bir ailede dünyaya gelmiştir. İçerisinden geldiği halk gerçekliğinin yanı sıra kadim Torî aşiretine mensup olması Baran yoldaşımızın değerlerine bağlı bir kişilik almasını sağlamıştır. Böylesine bir halk gerçekliğinden gelmesi, içerisinde büyüdüğü toplumun gerçekliği, faşist ve sömürgeci Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı işkence ve katliamlara yakından tanıklık etmesi daha küçük yaşlarda Baran yoldaşımızda büyük bir kin ve öfke yaratmıştır.  Her onurlu Kürt genci gibi Baran yoldaşımız da Türk devletinin uyguladığı soykırım saldırılarına karşı mücadele arayışlarına girmiştir. Boyun eğmeyen her Kürt’e zindan ya da ölümü reva gören zihniyete karşı verilebilecek en büyük cevabın özgür yaşama daha sıkı sarılmak ve özgür yaşamı yaratmak için mücadele etmek olduğunun farkına varan Baran yoldaşımız, en büyük ve asil mücadelenin Kurdistan dağlarında olduğunun farkına varmış ve gerilla saflarına katılım kararı vermiştir.

2015 yılında doğduğu topraklar olan Botan’da gerilla saflarına katılan Baran yoldaşımız, yeni savaşçılar eğitimleri için Medya Savunma Alanları’na geçmiştir. Gerilladaki ilk günlerinden itibaren yaşama büyük bir heyecanla katılan Baran yoldaşımız, emekçi kişiliği ile kendini geri çekmeden tüm pratik çalışmalara katılmıştır. Yeni savaşçılar eğitimlerini başarıyla bitiren Baran yoldaşımız DAİŞ çetelerinin Şengal halkımıza uygulamak istediği fermana karşı savaşan yoldaşlarına katılmış, halkını koruma görevini başarıyla yerine getirmiştir. DAİŞ’in tamamen temizlenmesi ve halkımızın güvenliğinin sağlanmasının ardından Baran yoldaşımız yönünü tekrar Kurdistan dağlarına dönmüştür. Bu savaşta büyük bir askeri tecrübe kazanan Baran yoldaşımız, branş eğitimleri alarak profesyonel gerilla olma yolunda önemli bir aşama kaydetmiştir. Eğitim sürecinde salt askeri yönden gelişmenin bir gerilla için eksik olacağını, ideolojik gelişmenin en az askeri gelişme kadar önemli olduğunu fark eden Baran yoldaşımız Önder Apo Felsefesi üzerine yoğunlaşmış, anlama ve uygulama noktasında büyük çaba sarfetmiştir. Yine eğitim sürecinde pratik süreçte gelişen eksiklikler üzerine yoğunlaşmalar geliştiren Baran yoldaşımız, branş eğitimlerini başarıyla bitirmiş ve bu bilinçle pratiğe çıkmıştır. Heftanîn’e geçen Baran yoldaşımız gittiği bütün alanlarda, askeri tecrübelerini yoldaşlarına aktarmayı ihmal etmemiştir. Aldığı bütün görevlere büyük bir sorumlulukla yaklaşan Baran yoldaşımız, bu görevleri başarıyla yerine getirmenin müthiş mücadelesini vermiştir. Yaşamın her anına fedakarca katılan ve en zor görevlerde en önde olmayı isteyen Baran yoldaşımız, bulunduğu bütün ortamlarda yoldaşlarına örnek olmuştur. Baran yoldaşımız işgalci TC devletinin Heftanîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarına en ön cephede cevap veren, düşmana ağır darbeler vurulan birçok eylemde rol oynayan yoldaşlarımızdan olmuştur. Baran yoldaşımız askeri alandaki tecrübelerini, hareketli tim savaş tarzının getirdiği büyük avantajla birleştirerek arazi savaşında düşmana büyük darbeler vurulan eylemlerde önemli rol oynamıştır. Daha sonra Metîna alanına geçen Baran yoldaşımız bu alanda da tüm pratiklere en güçlü şekilde katılmış, burada da hareketli tim tarzının pratikleştirilmesinde büyük rol oynamıştır. İşgalci Türk ordusunun Metîna’ya yönelik gerçekleştirdiği işgal saldırılarına karşı geliştirilen birçok eyleme öncülük yapmıştır.

Emekçi kişiliği ve fedakarlığı ile Baran yoldaşımız yaşamı güzelleştirmenin ve savaşı büyüterek elde edilecek zaferin yolunu göstermiştir. Biz de yoldaşları olarak Baran yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın ve hayallerini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”