HPG: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 3’ü de yaralandı. 1 adet MPT-55 silaha da el konuldu.

HPG GÜNLÜK AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

1 Nisan saat 09:18 ve 11:30’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine saldıran işgalciler sabotaj taktiği ile vuruldu. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı, 1 işgalci de yaralandı. 

2 Nisan saat 10:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

4 Nisan saat 08:55’te Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimize patlayıcı yerleştirmek isteyen işgalciler önce sabotaj taktiği ile etkili şekilde vuruldu. Güçlerimiz eş zamanlı olarak ferdi silahlar ile işgalcilere müdahale etti. Bu eylemde 3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 2 işgalcinin de yaralandığı tespit edildi. Cezalandırılan işgalcilerin üzerindeki 1 adet MPT-55 ferdi silaha, silah üzerindeki dürbüne, 2 gözlüğe ve 1 kafa fenerine el konuldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Mart günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

1 ve 2 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 2 kez yasaklı patlayıcılar ve 2 kez de patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

1 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz kimyasal silahlar ile bombalandı. Kullanılan kimyasal gazın beyaz renkte ve klor kokusu yaydığı tespit edildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Mart–4 Nisan tarihleri arasında Garê bölgesinin Girê Kun, Xêrê, Dêreşê, Rêbînê, Mijê, Çemrobotkî, Deriyê Hirçê, Neqeba Xêrê alanı 17 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Dergelê, Bêşîlî, Golka alanı 12 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Goşîne, Lolanê alanı 8 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm alanı 3 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê, Girê Bahar, Girê Cûdî Direniş Alanı 7 kez, Qendîl bölgesinin Zergelê, Balayan alanı 3 kez olmak üzere toplam; 50 kez savaş uçakları ile bombalandı.”