HPG: 6 asker öldürüldü, 2 'ajan' cezalandırıldı

HPG gerillaları Hakkari, Iğdır ve Şırnak’da bir dizi yeni eylem gerçekleştirirken, MİT’e çalıştıkları belirtilen iki kişinin de cezalandırıldığını bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Güney Kürdistan’ın Lêlîkan alanında iki asker öldürülürken, Çukurca’da bir vadide 4 asker öldürüldü, 7’si de yaralandı. Şırnak’ın Uludere ilçesinde ise “MİT ajanı” oldukları belirlenen iki kişinin cezalandırıldığı bilgisi verildi.

LÊLÎKAN’A İKİ KOLDAN EYLEM: 2 ASKER ÖLDÜ

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle:“Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Eylül günü saat 10.30’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlikan tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 asker öldürülmüştür.

ÇUKURCA’DA KARAKOL YERLEŞKESİ VURULDU

18 Eylül günü saat 09.30’da güçlerimiz Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Aşutê köyüne bağlı Çeperê Şêxa karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakol yerleşkesinde bulunan mevzii ve barınaklarının vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu obüs ve havan topları ile çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalamıştır.

ASKERİ MEVZİLERDE 4 ASKER ÖLDÜ, 7’Sİ YARALANDI

19 Eylül günü saat 09.40’ta güçlerimiz yine Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Deştanê vadisinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde 4 asker öldürülmüş, 7 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci güçler, Stuna tepesini ve Bêdehê köyü çevresini obüs ve havan topları bombalamıştır. Bombardımandan dolayı arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.

IĞDIR’DA PANZERE SABOTAJ

Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 19 Eylül günü saat 08.30’da Iğdır’a bağlı Dilucu alanında panzer tipi zıhlı bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem sonucunda darbelenen panzerdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

İKİ “AJAN” CEZALANDIRILDI

Bir süredir MİT ile çalışan Übeyid Adıyaman ve Selman Adıyaman isimli iki şahıs 17 Eylül günü saat 11.00’da Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Kêla Memê alanında güçlerimizce cezalandırılmış ve bu şahıslara ait amarog tipi bir araç ise yakılarak imha edilmiştir. Bu 2 şahıs güçlerimiz tarafından defalarca uyarılmasına rağmen MİT ile işbirliği içinde olup arkadaşlarımızın şehadetlerinde birebir rolleri olmuştur. 11 Temmuz 2018 tarihinde bu 2 şahıs Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Kêla Memê alanında görevde olan bir gerilla birliğimizi ihbar etmiş ve sonrasında düzenlenen operasyonda yaşanan çatışmalarda Argeş Tendürek (Soner Bozdağ) ve Simko Eylo (İhsan Çalışkan) arkadaşlarımız şehadete ulaşmış, Mehmet Goyi (Kadri Bayram) arkadaşımız ise yaralı bir şekilde düşman güçlerine esir düşmüştü. Gerillamıza ve halkımıza karşı işlenen hiçbir suç karşılıksız kalmayacaktır.”